USD 32,56
EUR 34,94
ALTIN 2.444,62
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya Şehir Hastanesi bitince böyle olacak!

1.000 yataklı Sakarya Şehir Hastanesi ile 100 yataklı acil durum hastanesinin inşaat çalışmaları hızla devam ederken Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Şehir Hastanesinin bitmiş görsellerini yayınladı. İşte Şehir Hastanesi böyle olacak..

Sakarya Şehir Hastanesi bitince böyle olacak! - Sayfa 1

Sağlık Bakanlığı’nın Sakarya’da yaptığı 1.000 yataklı şehir hastanesi ile 106 yataklı acil durum hastanesinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Acil durum hastanesinin yapımında sona yaklaşılırken, bu yatırımlarla birlikte Sakarya’nın nitelikli hasta yatağı, yoğun bakım yatak sayısı artacak, sağlıkta hizmet kalitesi yükselecek.

Sakarya Şehir Hastanesi bitince böyle olacak! - Sayfa 2

Sakarya’da bin yataklı şehir hastanesi ile 106 yataklı acil durum hastanesi için Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda çalışmalar hızla devam ediyor. Sakarya Şehir Hastanesi ile acil durum hastanesi nitelikli hasta yatakları, uluslara arası standartlarda laboratuvarları, ameliyathaneleri, son teknolojiye sahip tıbbi cihazlarıyla, yoğun bakım kapasitesiyle kentin tüm sağlık sorunlarına çözüm olacak.

Sakarya Şehir Hastanesi bitince böyle olacak! - Sayfa 3

İÇİNDE 4 AYRI HASTANE OLACAK

Şehir hastanesi Sakarya’da vatandaşların tek bir kampüste sağlık ihtiyaçlarını karşıladığı, en ileri teknoloji ile donatılan sağlık üssü, mükemmeliyet merkezi olacak. Şehir hastanesinin yatak kapasitesi 1.564’e çıkabilecek donanımda planlandı. Şehir hastanesi bünyesinde genel, kadın doğum ve çocuk, onkoloji, KVC olmak üzere 4 ayrı hastane olacak. Yatak dağılımı hastanelere göre farklılık gösterecek. Buna göre, Genel hastane 428, kadın doğum ve çocuk hastanesi 154, onkoloji 151, KVC hastanesi 100 yataklı olacak.

Sakarya Şehir Hastanesi bitince böyle olacak! - Sayfa 4

300 POLİKLİNİK, 33 TANE AMELİYATHANESİ OLACAK

Tanı ve tedavide büyük zaman, kolaylık sağlayacak görüntüleme cihazları son teknolojiye sahip olacak. Şehir hastanesi her branştan 300 poliklinikte hasta kabulü yapacak. Uluslararası standartlarda laboratuvarları, 33 ameliyathane, 15 doğum salonu ile hizmet verecek. Şehir hastanesi ile birlikte yetişkin ve yeni doğan dahil olmak üzere 183 yoğun bakım yatağı da hizmete girmiş olacak.