USD 32,52
EUR 34,80
ALTIN 2.421,59
BIST100 9.709
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Geyve’de ‘Sarı Elmas’ hasadı başladı

Pekmezi, kurutması, reçeli ile kompostosu yapılan, pazarda oldukça ilgi gören Geyve ayvasının 2021 yılı hasadı başladı. Sulu olması ve lezzetiyle ünlenen Geyve ayvası, iç piyasanın ihtiyacının önemli kısmını karşılamasının yanı sıra birçok Avrupa ülkesine de ihraç ediliyor.

Geyve’de ‘Sarı Elmas’ hasadı başladı
04 Ekim 2021 | 17:49
Son Güncelleme:

"En ideal mevsim sonbahar sonlarıdır”

Dünya ayva üretiminin en büyük merkezi olan Geyve’de ayva toplayan işçilerden Ziynet Keskin, “Ayva için en ideal mevsim sonbahar sonlarıdır. Meyveler ilk donlardan önce sonbahar mevsiminde hasat edilir ve tüm sağlık faydalarıyla birlikte tüketiciye ulaşır. Ayva, sonbahar mevsimi meyvesidir ancak kış boyunca doğal ayva bulmak mümkündür” dedi.

“Ayvanın faydaları saymakla bitmez”

Ayvanın faydaları hakkında da bilgi veren Keskin,” Ayvanın faydaları saymakla bitmez. Bağışıklık sistemini güçlendirir, cildin genç kalmasına yardımcı olur, en önemlisi kanser riskini azaltır ve kansızlığa iyi gelir” şeklinde konuştu.

Geyve ayvasını diğer ayvalardan ayıran özellik

Geye ayvasını diğer ayvalardan ayıran özelliğine de değinen Keskin, “Geyve ayvası diğer ayvalar gibi yerken boğaza takılmaz ve elma gibi ısırarak yiyebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

“İlçenin ana gelir kaynaklarından bir tanesidir”

Geyve ayvalarını belediyenin kendi üretim merkezinde ayvayla alakalı tüm ürünlerin üretildiğine değinen Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, “Yıllık 65 bin ton ayva üretimi yapılmakta. İlçemizin ana gelir kaynaklarından bir tanesidir. Kurduğumuz üretim merkezinde de ayva reçeli, sirkesi, pekmezi, pestili ve lokumuna kadar Geyve Belediyesi’nin üretim tesisinde üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Duygu ALAZ