USD 32,37
EUR 34,97
ALTIN 2.325,52
BIST100 9.133
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Pamukova’nın merkezinde merak ettiren görüntü

Pamukova İlçe Merkezi Ankara Caddesi Üçgen Park’ın demirlerine bağlanmış deve ve Shetland midillisi merak ettirdi. Deve ve midillinin neden parkın demirlerine bağlandığı daha sonra ortaya çıktı.

Pamukova’nın merkezinde merak ettiren görüntü
02 Ekim 2021 | 10:47
Son Güncelleme:

Deve ve Shetland midillisini parkın demirlerine bağlı gören bazı vatandaşlar cep telefonlarına sarılıp fotoğraflarını çekerken, caddeden geçen sürücüler ise araçlarını durdurup, deve ve midilliyi ilgiyle izlediler.

Vatandaşın merakını Deveci Muharrem yaptığı açıklama ile giderdi

Parkın demirlerine bağlanan deve ve Shetland Middilisinin neden orada olduğu daha sonra öğrenildi. Bursa’dan getirildiği anlaşılan deve ve Shetland Midillisinin sahibi Muharrem Kösem Pamukova’ya roman düğününe gelini gezdirmek için geldiklerini ifade etti.

Deveci Muharrem Kösem Romanların düğünlerinde gelinleri bindirmek için deveyi tercih ettiğini ifade ederek “ Romanlar Hindistan’dan atalarından gelen gelenekle düğün yaparken, gelinini, damadını, sünnet çocuğunu deveyle gezdirir. Deveye bugün Pamukova da gelin binecek. Küçük Shetland Midillisne ise damadın yakınlarından ufak çocuk binecek. Bursa’nın Alaattinbey köyünden Türkiye’nin her yerindeki düğünlere gidiyoruz. Devemizi ve Shetkan Midillimizi gideceğimiz yerlere kamyonla götürüyoruz. Pamukova’da bugün üç saat kalıp gelini gezdirdikten sonra Bursa’ya döneceğiz “ dedi.

Deve ve Midilliyi bağladığı yerden alan Deveci Muharrem Köse daha sonra roman düğününün yapılacağı Cumhuriyet Mahallesi’nin yolunu tuttu.

Duygu ALAZ