USD 32,53
EUR 34,93
ALTIN 2.435,24
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Serdivan’da büyük denetim

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri manav, fırın ve lokantalarda hijyen denetiminde bulundu. Bizlerde Haberfokus ekibi olarak bu hijyen denetimlerini sizler için yakından takip ettik. Detayları haberimizde bulabilirsiniz..

29 Eylül 2021 | 14:15
Son Güncelleme:

Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Serdivan’da gıda ve hijyen denetimi yaptı. Ekipler girdikleri işletmelerdeki eksikliklerle ilgili işletme sahiplerine uyarılarda bulundu.

“Denetimler için teşekkür ediyoruz”

Serdivan’da bir fırın yetkilisi olan Hüseyin Er, “Biz Adapazarı’nda uzun süredir hem fırın hem pastane olarak faaliyet gösteriyoruz. Elimizden gelenin daha fazlasıyla hijyen kurallarına dikkat etmeye çalışıyoruz. Zabıta ekipleri de sürekli denetimlerini sürdürüyor. Bizim işletmemize de 1 ay içerisinde birkaç kez gelip denetimde bulundular. Bazen tabi ki küçük eksikliklerimiz oluyor. Zabıta ekipleri de bu durumu bize iletiyor. Bizlerde bu eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Zabıta arkadaşlarımıza da bu denetimleri için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Denetimlerin devam etmesini istiyoruz”

Lokanta sahibi Öztürk Çelik, “Bu denetimlerin devam etmesini çok isteriz. Çünkü halk sağlığı bizim içinde çok önemli. Dolayısıyla kendi geleceğimiz için ve sağlığımız için de temizlik çok önemli. Denetimlerden de oldukça memnunuz sağ olsunlar var olsunlar” şeklinde konuştu.

“Hijyen denetiminden çok memnunuz”

Denetim sırasında bir markete müşteri olarak giren Cimşit Yılmaz, “Zabıta ekiplerimizin bu pandemi döneminde yaptığı hijyen denetimlerinden çok memnunuz. Çünkü bu denetimler market çalışanlarının olduğu kadar biz vatandaşların da sağlığı açısından çok önemli. Denetimlerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

“Gereken tedbirleri alıyoruz”

Manav sahibi olan Adem Demir, “Öncelikle Serdivan Belediyesi zabıta ekiplerine ilgisiz kalmamalarından dolayı hem vatandaş için hem biz esnaflar olarak teşekkür ederiz. Kendi eksiklerimizi gidermek için bizlere uyarıda bulunuyorlar. Çok memnunuz bu denetimlerden. Gereken tedbirleri alıyoruz. Pandemiden dolayı yerlerde stickerlarımız da eldivenlerimiz de var. Bizlerde elimizden geldiğince önlem almaya çalışıyoruz. Ama zabıta ekiplerimizin denetimi bizler için çok güzel” ifadelerine yer verdi.

“Yapılan denetimler oldukça faydalı”

Denetim sırasında manavdan alışveriş yapan Hüseyin Sivritepe, “Zabıta ekiplerinin yaptığı denetim oldukça faydalı. Sonuçta bu bir gıda işi. Sağlığımız için pandemi döneminde en ufak bir hatayı kabul etmiyor. Gittiğimiz işletmelerde müşteri olarak kendimizde dikkat ediyoruz hijyen kurallarına. Ama tabi ki zabıta ekiplerinin denetim yapması çok önemli ve çok daha sağlıklı oluyor. Bu denetimlerin devam etmesini çok isteriz” dedi.

“Tedbiri elden bırakmayalım”

Bu tarz denetimlerin oldukça önemli olduğunu ifade eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, " Koronavirüs salgını ülkemizde görüldüğü günden bu yana çalışmalarımızı 7/ 24 sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığının korunması noktasında ve esnafımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ekiplerimiz kontrollerini aralıksız ve istisnasız bir şekilde sürdürüyor. Bu noktada kurallara uyan esnaflarımıza da teşekkür ediyorum. Bu süreçte sosyal mesafe kuralına, hijyen ve temizliğe daha fazla dikkat edelim. Alınan kararlara harfiyen uyarak tedbiri asla elden bırakmayalım." dedi.

Haber: Duygu ALAZ