USD 32,38
EUR 34,99
ALTIN 2.326,14
BIST100 9.091
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Hamilelerde aşının hayati önemi var

Sakarya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, pandemi öncesinde neredeyse sıfırlanan anne ölüm oranlarının pandemi döneminde aşılarını olmayan anneler arasında yeniden yükselişe geçtiğini belirtirken, “Hamilelikte mutlaka Koronavirüs aşısı vurulmalı” dedi.

Hamilelerde aşının hayati önemi var
24 Eylül 2021 | 15:26
Son Güncelleme:

ANNE ADAYLARI MUTLAKA AŞI OLMALI

Dolu Radyo’da Gürkan Kılıç’ın sunduğu Gündem Fokus programında canlı yayında soruları yanıtlayan Sakarya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, anne adaylarının mutlaka koronavirüs aşısı olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Öğütlü, “Kadın doğum uzmanlarımız da mutlaka aşı olunmasını öneriyor. Ama bazı anne adaylarımız bunu ihmal ediyorlar. Bu da istenmeyen sonuçlara neden oluyor” dedi.

ÖLÜM ORANLARI ARTTI

Genç anne ölüm oranlarının aşısını olmayan anne adayları arasında arttığını ifade eden Prof. Dr. Öğütlü, “Hamilelikte ve özellikle de son dönemde virüse yakalanan anne adaylarımız çok ağır atlatıyorlar. Ve bazen maalesef bazılarını kurtaramıyoruz. 22 yaşında, 25 yaşında gencecik annelerimizi kaybediyoruz.” Diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ GÜNLERCE KENDİNE GELEMİYOR

Gencecik annelerimizin kaybedilmesinden dolayı sağlık çalışanlarının da adeta travmalar yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Öğütlü, “Tabi aileler kadar bizler de çok üzülüyoruz. Bazı arkadaşlarımız günlerce kendine gelemiyor. Geçtiğimiz gün doğum sırasında annenin vefat ettiği kaybımızda bir görevlimiz 2-3 gün ağladı, günlerce kendine gelemedi. Terapi alıyoruz. Biz teselli etmeye çalışıyoruz ve çalışanlarımızı yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Çünkü iyileşmeyi ve kurtarılmayı bekleyen daha çok hastamız var” şeklinde konuştu.