USD 32,45
EUR 34,79
ALTIN 2.441,06
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakaryalı kadınlar talebe yetişemiyor

Sakarya'da "Atıktan Hayata" projesi kapsamında kadın kursiyerlerin gazete kağıtları ve kartonlardan yaptığı süs eşyaları, Türkiye'nin çeşitli illerinden yoğun talep görüyor.

Sakaryalı kadınlar talebe yetişemiyor - Sayfa 1

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Sakarya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından atıkların değerlendirilmesi amacıyla proje hayata geçirildi.

Sakaryalı kadınlar talebe yetişemiyor - Sayfa 2

Proje kapsamında kent genelinde kullanılmış gazete ve kartonlar toplanarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (SAMEK) atölyesine getiriliyor. Burada eğitmen ve kadın kursiyerlerin elinde yeniden şekillenen malzemelerden masa, sandalye, çeyizlik, koltuk, kitaplık ve çeşitli aksesuarlar üretiliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan Beşel, yaptığı açıklamada, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına yaşamın her alanında farklı projeler ürettiklerini söyledi.

Sakaryalı kadınlar talebe yetişemiyor - Sayfa 3

Üretime ve ekonomiye katkı sağlamak için 5 farklı kadın girişimci kooperatifi kurduklarını belirten Beşel, "Bu kooperatiflerden biri olan Sakarya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi eliyle 'Atıktan Hayata' projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında ev hanımlarıyla bir araya geliyoruz, onlara ücretsiz eğitimler veriyor, onların yeteneklerini fırsata çevirme imkanı sağlıyoruz ve aynı zamanda kendilerine meslek edindirmiş oluyoruz. Eğitimini tamamlayan kursiyerlerimizle sıfır atık ve temalı ürünler üretiyoruz." dedi

Sakaryalı kadınlar talebe yetişemiyor - Sayfa 4

"Hem doğayı koruyor hem istihdama katkıda bulunuyoruz"
Beşel, ürünlerin hazırlanmasında tamamen atık gazete kağıtları ve kartonların kullanıldığını ifade ederek, "Böylelikle hem doğayı koruyor hem ekonomik katma değer üretiyor hem de istihdama katkıda bulunmuş oluyoruz. Bundan dolayı projemiz çok yoğun ilgi görüyor, bu ilgi bizleri de memnun etmektedir. Gerek şehrimizden gerekse yurt içinden oldukça yoğun talep görüyoruz." ifadelerini kullandı.