USD 32,49
EUR 34,93
ALTIN 2.431,92
BIST100 9.793
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sakarya Gazeteciler Birliği 3. Olağan Kongresi yapıldı

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) 3. Olağan Kongresi’nde yeni yönetim kurulu Zeki Aydıntepe başkanlığında oluştu. Aydıntepe, mesleki sorunların çözümü konusundaki çalışmalarının yanında Sakarya Basın Sitesi’nin inşaatlarının da hızlandığını belirtti.

Sakarya Gazeteciler Birliği  3. Olağan Kongresi yapıldı - Sayfa 1

Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesindeki Sakarya Gazeteciler Birliği’nin (SGB) Serdivan Sen Otel’de gerçekleşen 3. Olağan Kongresi üyelerin geniş katılımı ile gerçekleşti.

Sakarya Gazeteciler Birliği  3. Olağan Kongresi yapıldı - Sayfa 2

Kongrede divan heyeti Münir Ali Kara başkanlığında Gürkan Kılıç, Funda Deryaoğlu ve Erol Ulu’dan oluştu. Üyelerin büyük bölümünün yer aldığı kongrede Başkanvekili Müjdat Çetin, 3 yıllık görev süreleri içinde yapılan çalışmaları anlatırken, mesleki sorunların giderilmesi ve özellikle internet sitelerinin de bir basın kuruluşu olmasını sağlayacak yasa için düzenlenen çalıştaylara Sakarya’dan SGB olarak katılarak görüş önerilerini sunduklarını belirtti.

Sakarya Gazeteciler Birliği  3. Olağan Kongresi yapıldı - Sayfa 3

Bunun yanında tasarruf genelgesi ile gazete aboneliği ve basın kuruluşlarına ilan- reklam verilmesi kısıtlamasının önüne geçilmesi için Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nce gerekli çalışmayı yaparak bunu kısmen çözdüklerini ifade eden Çetin, “Mesleğimize yönelik sorunların çözümü konusunda girişimlerimizi sürdürürken, meslektaşlarımızın da sosyal faaliyetlerine önem gösteriyoruz.

Sakarya Gazeteciler Birliği  3. Olağan Kongresi yapıldı - Sayfa 4

Meslektaşlarımızın uygun şartlarla konut sahibi olmalarını sağlama adına TOKİ ile yaptığımız işbirliği ile başlayan 159 konutluk projemizde tüm hızıyla sürüyor” dedi.