USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

“Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir tarımına yön verdiği vizyon projelerinden bir tanesi olan Sakarya Botanik Vadisi’nde yılın en renkli hasadı başladı. Başkan Yüce, “Şifa dağıttığımız, doğanın mucizelerini aldığımız vadimizdeki renk cümbüşü herkesi hayran bırakıyor." dedi.

“Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz” - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretim noktasında ürettiği projelerle şehre yön veriyor. Bazı projeler ise Türkiye’de hatta dünyada yerel yönetimler tarafından örnek alınıyor. 

“Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz” - Sayfa 2

Bunlardan en önemlisi ise Sakarya Botanik Vadisi oldu. Kentin kuzey bölgesini boydan boya kapsayan aralıksız 3 farklı ilçeyi kapsayan tıbbi aromatik bitki üretim alanında hasat devam ediyor. Türkiye’nin en uzun alanına kurulmuş olan şifa bahçesi olan Sakarya Botanik Vadisi’nden alınan ürünler ülkede ve hatta dünya genelinde vatandaşlara sunuluyor.

“Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz” - Sayfa 3

Vadide rengarenk bir hasat var

Büyükşehir iştirakleri SERA A.Ş ve FİDAN A.Ş’nin güçlü ve profesyonel personel ekiplerince yönetilen üretim sahasında verim her geçen gün artıyor.  Ekilen kuşburnu, lavanta, biberiye, adaçayı, ahududu, böğürtlen, limon otu, gül, kedi otu, defne, akasya ve ıhlamur gibi aromatik bitkiler yine Büyükşehir eliyle şifalı ürünlere dönüştürülüyor.

“Bu vadiden dünyaya şifa dağıtıyoruz” - Sayfa 4

Üretim alanlarında lavanta, kuşburnu, biberiye, defne uçucu yağları, adaçayı, ıhlamur çayları ve kekik baharatı gibi ürünler hazırlanıyor. Aromatik bitki üretim sahasında ürün yelpazesi her geçen gün genişliyor ve ürün çeşitliliği artıyor.