USD 32,57
EUR 35,00
ALTIN 2.431,05
BIST100 9.772
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Sağlık Çalışanlarına Teşvik Ödemesi Ne Kadar, Kaç TL? Sağlık Çalışanlarına Teşvik Ödemesi Kimleri Kapsıyor?

Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi gündemin önde gelen konuları arasında yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık çalışanları için teşvik ödemesi yapılacağını duyurdu. Koca'nın açıklamalarının ardından binlerce sağlık çalışanı arama motorlarına yöneldi. Ödemelerin ne kadar olacağı ve kimlerin teşvik ödemesinden yararlanabileceği merak konusu oldu. Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ne kadar, kaç TL? Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesinden kimler yararlanabilir? Detaylar haberimizde.....

Sağlık Çalışanlarına Teşvik Ödemesi Ne Kadar, Kaç TL? Sağlık Çalışanlarına Teşvik Ödemesi Kimleri Kapsıyor?
09 Kasım 2022 | 12:46
Son Güncelleme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına müjdeli bir haber verdi. Bakan Koca, sağlık çalışanlarına teşvik ödeneceğini duyurdu.

Meclis çıkışında soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, ‘Ek ödemelerle ilgili beyaz reform çerçevesinde teşvik ödemesi başladı. Birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ve eczacılar teşvik alacak.’ ifadelerini kullandı.
Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de de yayımlandı. Yeni ek ödeme yönetmeliği ile birlikte hizmet sözleşmesi imzalanan üniversite personeli de teşvik kapsamına alındı.

Bakan Koca, sağlık çalışanlarına ek ödemeler ve 1'inci basamakta ek ödeme yapılıp yapılmayacağıyla dair açıklamlar da yaptı.

'1. basamakla ilgili teşvik verilmesi doğrultusunda bir çalışmamız vardı. Onunla ilgili çalışma, maliye ve bütçe stratejiden geçti. Sayıştay'dan da dün geçti. Sanırım 1-2 gün içinde yayımlanmış olur. Hem 1'inci basamak hem de eczacı arkadaşlarımızla ilgili hem tabanın hem teşvik oranlarının değiştiği bir yönetmelik değişikliği 1-2 gün içinde yayımlanır. Dolayısıyla bu çerçevede herkes teşvik almış olacak'

Sağlık Çalışanlarına Teşvik Ödemesi Kimleri Kapsıyor?

Resmi Gazete'de yer alan açıklamalara göre; Üremeye yardımcı tedavi merkezlerinde görev yapan profesör, doçent ve eğitim görevlileri ilgili branşları oranında ek ödeme alacak.

112 acil sağlık istasyonlarında çalışan tabip, diş tabibi, uzman tabip ve uzman diş tabibi uygulama kapsamında yer alacak.

Yoğun bakım, palyatif bakım merkezleri, yeni doğan, yanık ve evde sağlık hizmetleri, diyaliz ve kemik iliği ünitelerinde çalışan pratisyen tabipler için de ek ödeme oranı Resmi Gazete'de açıklandı.

İlk ve acil yardım kliniklerinde acil servis polikliniklerinde görev yapan pratisyen tabipler de kapsama alındı.

Sağlık Çalışanlarına Teşvik Ödemesi Ne Kadar, Kaç TL?

''Sağlık çalışanlarına derece, unvan ve kademelerine göre; 400 liradan başlayarak 10 bin liraya kadar gidebilecek ek ödeme yapılacak.''