USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Restorasyon tamamlanıyor, sıra yeni projede

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Justinianus Köprüsü ve vadisini şehrin yaşam alanına kazandıracaklarını açıklayan Başkan Adayı Alemdar, “Tarihi köprünün ön tarafını yaşam vadisine dönüştürüyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanları, camekan bir kafeterya ile çok özel bir çalışma hazırladık. İnsanlığın ortak mirası olan Justinianus Köprüsü, herkesin gelmek isteyeceği, ziyaret edeceği, şehir içi ve dışından misafirlerin uğrak noktası olan bir hale dönüşecek” dedi.

Restorasyon tamamlanıyor, sıra yeni projede - Sayfa 1

Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, girişimleriyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen Justinianus Köprüsü’nü şehrin yaşam alanına kazandıracakları projenin detaylarını açıkladı. Sakarya’da bin 500 yıldır ayakta duran Justinianus Köprüsü ve vadisi için çok özel bir çalışma hazırladıklarını aktaran Başkan Adayı Alemdar, şehrin yeşiline, yaşamına, sosyal hayatına projeyle imza atacaklarını kaydetti.

Restorasyon tamamlanıyor, sıra yeni projede - Sayfa 2

Restorasyon tamamlanıyor, sıra yeni projede

Tarihi Justinianus Köprüsü’nün Türkiye’den 79 eserin bulunduğu UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi için çok titiz bir çalışma yürüttüklerini aktaran Başkan Adayı Alemdar, “Hamdolsun Serdivan Belediye Başkanlığımız döneminde tarihi yapının listeye alınmasını sağladık. Yine belediye olarak yaptığımız girişimler neticesinde Karayolları Genel Müdürlüğümüzün başlattığı restorasyon çalışmaları da hızla tamamlanıyor. Şimdi de bin 500 yıllık tarihe sahip Justinianus Köprüsü ve vadisini inşallah projemizle şehrin yaşamına hediye edeceğiz” diye konuştu.

Restorasyon tamamlanıyor, sıra yeni projede - Sayfa 3

Yaşam Vadisi

Şehir tarihi için çok önemli olan Justinianus Köprüsü’nde yapacakları çalışma ile bölgeyi turizm merkezi haline taşıyacaklarını aktaran Alemdar, proje detaylarını da paylaştı: “Tarihi köprünün ön tarafını yaşam vadisine dönüştürüyoruz. Yürüyüş ve bisiklet yolları, yeşil alanları, camekan bir kafeterya ile hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. İnsanlığın ortak mirası olan Justinianus Köprüsü artık herkesin gelmek isteyeceği, ziyaret edeceği, şehir içi ve dışından misafirlerin uğrak noktası olan bir hale dönüşecek” diye konuştu.