USD 32,48
EUR 34,94
ALTIN 2.436,67
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

RES’in İçine GES İnşa Ediliyor

Geyve ve Karapürçek İlçeleri sınırları içinde kurulum çalışmaları devam eden ve ilk aşaması tamamlanan Geyve Rüzgar Enerji Santralinin içine Güneş Enerji Santralinin kurulması için yapılan başvurulara onay çıktı.

RES’in İçine GES İnşa Ediliyor
04 Temmuz 2022 | 17:20
Son Güncelleme:
HABERFOKUS

Sakarya İli, Geyve ve Karapürçek İlçeleri sınırları içinde bulunan ve toplam 25 adet rüzgar enerji türbini bulunan Geyve Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) içerisindeki 182 bin metrekarelik alana inşa edilmek istenen Güneş Enerji Santrali için onay çıktı.

Haberfokus editörünün derlediği bilgilere göre geçtiğimiz yıl içerisinde ilk aşamasında inşaat tamamlanan ve yarım kapasite ile işletmeye alınan Geyve Rüzgar Enerji Santrali’nde kalan 14 türbinin inşaatı için çalışmalar devam ediyor. İlave türbinlerle 25 adet olacak olan türbin sayısının yıllık kapasitesinin ise 129,9 MWm olması bekleniyor.

Rüzgar Enerji Santrali içerisinde bulunan 182 bin metrekarelik alana ise aynı firma tarafından inşa edilmek istenen Güneş Enerji Santrali için onay çıktı. Buna göre santrali işleten firma bu bölgeye 43 milyon TL’lik yatırım ile toplam 32 bin 328 güneş paneli kullanarak 14,5476 MW gücünde yardımcı santral kuracak.

Bu sayede bölge Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri ile hibrit (çok kaynaklı) birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisine dönüştürülecek.

Proje Geyve ve Karapürçek İlçeleri sınırında bulunan Yayla Mahallesi, Canavardoruk Tepe, Ayazata

Tepe, Yamaç sırtı, Damyanı Sırtı, Güney Tepe, Uzuncayokuş Sırtı, Çoban Tepe, Tipiyiyen Tepe,

Şahin Tepe, Geyikli Tepe, Kirpiyen Tepe, Böcekkıran Sırtı, Kızılcapınar Tepe, Lemse Tepe,

Eğreltili Tepe ve Karlık Tepe Mevkiilerinde yer alıyor.