USD 32,28
EUR 34,97
ALTIN 2.447,78
BIST100 10.173
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Rektör Savaşan: Sakarya Üniversitesi Akademik camiada ses getirdi

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Grup Anadolu Medya’yı ziyaret etti.

Rektör Savaşan: Sakarya Üniversitesi Akademik camiada ses getirdi
24 Haziran 2022 | 22:36
Son Güncelleme:
HABERFOKUS / MÜCAHİT GÜL

Rektörlük görevinde ilk dönemi tamamlamak üzere olan Savaşan görev süresindeki son 4 yıllık süreç içerisinde Sakarya Üniversitesinde yapılan çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Savaşan, rektörlük ataması hakkında ise kendisi ve tüm rektör aday adayları için hayırlı olmasını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Grup Anadolu Medya’yı ziyaret etti. Rektör Fatih Savaşan’ın gerçekleştirdiği ziyarette Grup Anadolu Medya Başkanvekili Hüseyin Haldızoğlu, Genel Müdür Safa Polat ve Yayın Yönetmeni İbrahim Bulut yer aldı.

SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, Grup Anadolu Medya’yı ziyaretinde rektörlük dönemindeki yapılan ve planlanan çalışmaları anlattı. Rektör Fatih Savaşan, Temmuz ayında yapılması planlanan rektörlük seçimi için önemli noktalara değindi.

“SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YAYINLARI İVME YAKALADI”

4 yıllık süre içerisinde önemli işlere imza attıklarını kaydeden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Sakarya Üniversitesi Yayınları’nın yayın çeşitliliğini artırdığını ve 2021-2022 eğitim öğretim yılında Sakarya Üniversitesi Yayınları, akademik camiada ses getiren yedi matbu ve bir çevrim içi eser yayımladığını söyledi. Türkiye’de az sayıdaki belli başlı üniversitelerin kitap yayıncılığı sürdürdüğünün altını çizen Savaşan, Sakarya Üniversitesi Yayınları’nın yakaladığı bu ivmeyi artıracağını söyledi.

“HALK AKADEMİSİ”

Savaşan, vatandaşlar için ise oldukça dikkat çekici bir çalışmanın yapıldığını ilk defa bu ziyaretinde açıkladı. Dekanlığın yaptığı çalışmalar arasında ‘halk üniversitesi’ projesinin planlandığını duyuran Savaşan, halk için akademik bir eğitim planının düşünüldüğünü ve tarih, kamu yönetimi gibi alanların üniversite düzeyinde verilecek eğitimler sayesinde vatandaşlara bir kazanım olabileceğini aktardı.

“YAPILAN ÇALIŞMALAR ÜNİVERSİTENİN GELECEĞİ İÇİN”

Rektörlük görevi süresince AR-GE ve sistemsel çalışmaların rayına oturduğunu söyleyen Savaşan, üniversitenin eğitim geleceği adına yapılan çalışmaların gelecekte görevlerini sürdürecek rektörlerin de işlerini kolaylaştıracağını ifade etti.

“YAŞAYAN KAMPÜS”

Bir dönem şehrin gündeminde olan kantin konusunda açıklama yapan Rektör Savaşan, Sakarya Üniversitesi’nin kantin ve kafeteryalarının, öğrenciler ile akademik ve idari personelin menfaatine yapılan yenilik sürecinin 7-24 yaşayan bir kampüs temasıyla yeni alanlarda ve modern düzenlemelerle kampüse kazandırıldığını söyledi.

REKTÖRLÜK YARIŞI

Sakarya Üniversitesi’nde rektörlük başvuruları için bugün son gündü. Adaylar başvurularını bugün mesai bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına sundu. 10 Haziran’da başlayan başvurulara çok sayıda ismin rektör adayı olmak için başvuruda bulunduğu tahmin ediliyor.

Fatih Savaşan, rektörlük seçimi için bu dönem içerisinde alınan kararın tüm rektör adaylarına hayırlı olmasını diledi.

Öğrencilerin eğitimi adına ve bu hedeflere ulaşmak için idari ve akademik yönetim kadroları ile uyumlu bir çalışma ortamını sağlayıp; öğrenciler ve akademisyenlerin akademik ve sosyal etkinliklerini düzenleme noktasında hizmet şuuru ile çalışmalar yaptıklarını aktaran Savaşan, rektörlük için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı kararın üniversite için hayırlı olacağının altını çizdi.