USD 32,53
EUR 34,74
ALTIN 2.485,02
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Rektör Sarıbıyık: Kampüs hayatı olmazsa olmaz

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Ana Gündem Özel programında üniversitenin geçen 4 yılını, Grup Anadolu Medya Yayın Yönetmeni İbrahim Bulut’a değerlendirdi.

Rektör Sarıbıyık: Kampüs hayatı olmazsa olmaz
21 Haziran 2022 | 21:00
Son Güncelleme:

Nitelikli insan gücünü yetiştirmek önceliğinde “Bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz” sloganı ile 2018 yılında eğitim hayatına ilk adımını atan şehrin yeni üniversitesi Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) 4. Yılına girmenin gururunu yaşıyor. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Ana TV Dijital ve Dolu Radyo ortak canlı yayını Ana Gündem Özel programında İbrahim Bulut’un konuğu oldu.

Grup Anadolu Medya Yayın Yönetmeni Bulut’un sunduğu Ana Gündem Özel programının konuğu olan Rektör Mehmet Sarıbıyık, şehrin yeni üniversitesi SUBÜ’nün kurulduğu günden bu yana geçen zamanı ve çalışmaları değerlendirdi.

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Türkiye'de yeni ama biz yabancısı değiliz. Tüm öğrencilerimiz mezun olmadan iş deneyimine sahip öğrenciler oluyorlar. Biz girişimciliği önemsiyoruz. Bizim en büyük farkımız bir dönem staj uygulaması yapmamız.

2011 yılından beri bu işi yapıyoruz. İş yerleri bizim sayemizde nitelikli insan buluyor. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Sakarya olarak bu modeli ihraç etmiş olduk.

+1 eğitim modelini bir çok üniversite uygulamaya başladı. Biz öğrencinin en az bir dönem iş yerine gitmesini istiyoruz.

Değişim dönüşüm çok hızlı ilerliyor.

SUBÜ'NÜN ARGE ÇALIŞMALARI

TUBİTAK'tan 106 proje almak kolay değil. O proje isteğe bağlı yaılan bir iştir, ders değildir. Yapılan arraba %95 Türk yapımıdır. Bu çocuklar kendi işi olduğu için, istediği için yapıyor. Not için hiçbir öğrenci bunu yapmaz.

ÖĞRENCİ ODAKLIYIZ

Dünya genelinde orgnizasyon yapan öğrencilerimiz var. Farkında değil şuan belki ama müthiş bir organizasyon yapma yeteneğine sahip oluyorlar.

KAMPÜS HAYATI OLMAZSA OLMAZ

Kampüs hayatı olmazsa olmazlardan birisi. Kampüssüz üniversite fikrini hiç tutmadık. Biran önce SUBÜ'nün kampüsüne kavuşuruz umarım. Hedefimizde kampüs hayatı kurmak var.

PANDEMİ DÖNEMİNİ İYİ DEĞERLENDİRDİK

O dönemde bir gayret içerisindeydik. Öğrencilerimize yardımcıda olmaya çalıştık. Stüdyolarımızla birlikte derslerimizi vermeye başladık.

Bu şehire kazandırdığımız 4 okul Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Sağlık Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu kurduk. Bir simülatörde kurduk. Biz bu 4 okulu kazandırdık. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ek bina yapılıyor.

Biz her daim iş dünyasının son sistemini kullanıyoruz. İş dünyasıyla iyi bir iletişimimiz var.

Argenin üretime geçmesi gerekiyor. Üniversite olarak iyi bir sinerjimiz var.

Kampüsümüzün olması için çalışmalarımıza gayretle devam ediyoruz. Bizim ana hedefimiz bu.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...