USD 32,26
EUR 35,06
ALTIN 2.467,33
BIST100 10.320
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Rektör Sarıbıyık duyurdu! SUBÜ Kampüsü netleşiyor

Ana TV ve Dolu Radyo'da canlı olarak ortak yayınlanan Safa Polat’ın sunduğu Ana Gündem programına konuk olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık merak edilen SUBÜ kampüsü sorularını yanıtladı.

Rektör Sarıbıyık duyurdu! SUBÜ Kampüsü netleşiyor
24 Şubat 2022 | 22:30
Son Güncelleme:

HİLAL BEYAZ / HABER FOKUS

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SUBÜ öğrencilerinin merakla beklediği 'SUBÜ kampüsü neresi olacak? 'sorularına Ana Gündem programda yanıt verdi.

Sarıbıyık kampüs müjdesini canlı yayında açıklarken şu ifadeleri kullandı; Aslında biran önce bizim kampüsle ilgili olan çalışmalarımızı yapıp yasal statüye getirmemiz lazım. Kampüs yerimizi bir şekilde oluşturmamız gerekiyor. Tabii üniversitenin kurgusunda ilçeler ağırlıklı bir üniversite kurgusu gerçekleşmiş.Biz bu yasal düzenlemelere dokunmuyoruz. Okulların olmuş olduğu yerlere herhangi bir müdahalemiz yok ama bir üniversitenin de kampüsünün de olması gerekir. Öğrenci özellikle büyükşehir üniversitelerinde kampüs yaşamını istiyor. Kampüs yaşamı nedir? Farklı birimlerden öğrencilerin olduğu, kantini, kafetaryası, kütüphanesinin, kongre merkezinin ve sosyal bir takım tesislerin olduğu bir alandan konuşuyoruz. Bunlar bir kampüsün olmazsa olmazı. Öğrenci bunu görmek istiyor. Bizde bunların hepsini dikkate alarak bir kampüsümüzün olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok alternatif üzerinde çalıştık. Bu alternatifleri en uygun olacak şekilde 3’e indirdik. Bu 3 alternatifi bakanlığa sunduk. Bakanlığın uygun gördüğü yer, Haziran Temmuz gibi netleşecek. Fakat kısa süre içerisinde de açıklama olabilir. Bizlerde heyecan içerisinde bekliyoruz. "