USD 32,58
EUR 34,84
ALTIN 2.417,25
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Red Bull temsilcisinden dünyaca ünlü dağcıya 'Hakkâri' uyarısı

Red Bull Türkiye Pazarlama Müdürü Ozan Eyidoğan, Hakkâri'ye gitmek isteyen dünyaca ünlü bir dağcıya mail göndererek, "Türkiye'de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri” dedi.

Red Bull temsilcisinden dünyaca ünlü dağcıya 'Hakkâri' uyarısı
28 Ocak 2022 | 11:31
Son Güncelleme:

Red Bull yetkilisinin, Hakkâri'ye gitmek isteyen sporcuya gönderdiği mail şöyle: "Merhaba Bene, planlarda değişiklik olur olmaz bize ulaştığınız için teşekkür ederiz. Fabi'nin daha önce Türkiye'nin doğu bölgelerinde bulunduğunu biliyoruz ve ne yazık ki ancak içerik yayınlandığında haberdar olduk. Bu yüzden bize önceden haber verdiğiniz için bir kez daha teşekkür ederiz. Bu içeriği, bu sezon boyunca Wintersports iletişimimizde de kullanmak istiyoruz. Öte yandan, bu konuşmada daha açık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Hakkâri ili, terör olayları nedeniyle 2-3 yıl öncesine kadar "olağanüstü hal" denilen bir yerdi. Üstüne üstlük, şehir Irak ve Suriye sınırları arasında yer alıyor, bu nedenle bölge "zor" durumlardan daha ciddi riskler içeriyor.

Sporcumuz ve yapım ekibi güvenlik sorunlarıyla karşılaşabilir. Red Bull ailesinin bir parçası ve Türkiye vatandaşı olarak 1-2 hafta orada kalmalarını kesinlikle tavsiye etmiyorum. Maalesef son ziyaretleri ile kıyaslayabileceğiniz bir ilçe değil (Erzincan vb.). Türkiye'nin en uzak lokasyonu ve bölge ekiplerimiz ile değil, sadece yerel bir dağıtım ortağı ile erişimimiz var. Türkiye'de 81 şehir var ve kesinlikle kaçınmanız gereken tek şehir Hakkâri. Geri kalan 80 şehir için bu e-postaya atlamazdım. Red Bull Türkiye olarak devlet ve yerel yönetimlerle ilişkilerimiz en üst düzeyde olup sporcularımızın, katılımcılarımızın ve seyircilerimizin güvenliğini her zaman sağlamaktayız. Ancak bu kısa süre içerisinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını biz bile garanti edemeyiz. Bilgilerimizi aktarıp Fabi'ye Hakkâri'ye gitmemesini tavsiye ederseniz seviniriz. Bunun yerine, Türkiye'de eşsiz maceralar için en iyi yerleri bilen, yerel kış sporları meraklılarıyla kesinlikle tanışabiliriz. Ayrıca Türkiye'deki gündem taslağını da paylaşırsanız çok seviniriz, böylece ona gerekli desteği sağlayabiliriz, bizzat tanışabiliriz hatta onu dağlardaki etkinliklerimizden birine davet edebiliriz. Her şey gönlünce olsun!”