USD 32,53
EUR 34,93
ALTIN 2.425,47
BIST100 9.722
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Propolis nedir?

Propolisin bal arıları tarafından bal üretimi sırasında çiçek ve ağaçlardan topladıkları maddeleri kendi tükürükleri ile bir araya getirerek oluşturdukları bir karışım olduğunu söyleyen Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu, Propolisin tüm detaylarını Haber Fokus'a anlattı.

Propolis nedir? - Sayfa 1

Propolisin bal arıları tarafından bal üretimi sırasında çiçek ve ağaçlardan topladıkları maddeleri kendi tükürükleri ile bir araya getirerek oluşturdukları bir karışım olduğunu söyleyen Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu, Propolisin tüm detaylarını Haber Fokus'a anlattı. Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu Propolis hakkında Haber Fokus'a şu şekilde açıklama yaptı; 

Propolis nedir? - Sayfa 2

Propolis; bal arıları tarafından bal üretimi sırasında çiçek ve ağaçlardan topladıkları maddeleri kendi tükürükleri ile bir araya getirerek oluşturdukları bir karışımdır. Kovanı mikroplara ve dış tehlikelere karşı koruyan propolis, kovanın tam bir hastalık kalkanıdır ve başta bağışıklık olmak üzere insan sağlığı üzerinde birçok faydaya sahiptir. Propolis kovandan alındığı haliyle maalesef tüketime uygun değildir. Ayrıca propolis kovandan alındığında içerisinde balmumu ve bazı kirlilikler bulunduğundan bu özütleme veya ekstraksiyon işleminin uygulanması saf propolis elde etmede oldukça önemlidir. Doğal propolise ulaşmak için ekstraksiyonda kullanılan çözücülere dikkat etmek gerekir.

Propolis nedir? - Sayfa 3

Propolis Covid 19’dan korunmak için literatürde bilimsel olarak kanıtlanmış tek doğal yiyecek olduğunun altını çizmek isterim. Propolisin antioksidan etkisi nar suyu ile karşılaştırdığında, nar suyundan tam 80 kat daha güçlü antioksidan etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Propolisin insan sağlığı üzerindeki faydalarına gelin birlikte göz atalım;

Propolis nedir? - Sayfa 4

1)Kanserle Mücadeleye Yardımcıdır; Propolis anti-tümoral ve anti-kanserojen özelliğe sahiptir. İçeriğindeki polifenolik yapılar, kanser gelişiminin ardındaki neden olan DNA mutasyonlarının önüne geçilmesine yardımcıdır.