USD 32,54
EUR 34,88
ALTIN 2.431,22
BIST100 9.770
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Portakal Çiçeği Karnavalı

Portakal Çiçeği Karnavalı , 2013 yılından beri Adana'da Nisan ayında sivil inisiyatifle gerçekleştirilen sokak karnavalı. Ayrıca Türkiye'nin ilk karnavalı olma özelliğine sahiptir. Sloganı "Nisan'da Adana'da" olarak belirlenmiştir. Karnaval fikrinin öncüsü, Adanalı iş adamı Ali Haydar Bozkurt' tur.

Portakal Çiçeği Karnavalı - Sayfa 1


“Nisanda Adana’da” sloganıyla başlatılan Adana Portakal Çiçeği Festivali, son yılların en gözde lokal karnavalı olarak öne çıkıyor. Her sene Nisan ayının ilk haftasında gerçekleştirilen festivale, çevre illerden ve uzak şehirlerden önemli bir katılım sağlanıyor. Adana’nın en güzel zamanı olan nisan ayında bu şehrin tüm sokakları portakal çiçeği kokuyor. Ne çok sıcak ne de çok soğuk olan Nisan ayı, Adana turu yapmak için en ideal zaman olarak öne çıkıyor. Pek çok şehirden düzenlenen turlar ile Adana’ya gelen insanlar, Adana lezzetlerini doyasıya tadarken, Adana turistik noktalarında keyifli bir gezintiye çıkıyor aynı zamanda renkli karnaval ile doyasıya eğleniyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı - Sayfa 2

Festivalde Katılımcıları Neler Bekliyor?

Eğlence garantili Adana Portakal Çiçeği Festivali, başladığı an itibariyle katılımcıları büyük bir eğlencenin içine çekiyor. Yurtiçinden ve yurtdışından on binlerce kişiyi “dostluk ve sevgi” çatısı altında buluşturan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın simgesi durumundaki kostümlü kortej geçişi, yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşiyor. Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda 100 bini Adana dışından olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon kişinin Adana sokaklarında buluştuğu karnaval, Türkiye için baharın gelişini müjdeliyor. Karnaval, süresince kentin hemen her yerinde; sokak gösterileri, dans gösterileri, üniversite müzik gruplarının konserleri, halk oyunları gösterileri, bando gösterileri spor müsabakaları ile bireysel sokak gösterileri yerinde izlenebiliyor. Ayrıca sokaklarda açılan standlarda Adana’ya özgü her şeyi bulmak mümkün oluyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı - Sayfa 3

Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na Nasıl Katılırım?

Adana’da yaşıyorsanız Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na sevdiğiniz arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte katılmanız çok kolay. Şehrin her yerinin festival havasına büründüğü bu günlerde etkinliklerde performans sergilemek ya da satış yapmak için festival komitesinin sitesini takip etmenizi öneriyoruz. Adana Portakal Çiçeği Festivali’ne ziyaretçi olarak katılmak istiyor ve Adana dışından geliyorsanız, Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan transfer hizmeti ve araç kiralama hizmeti almak için Procar Rental’i tercih edebilirsiniz.

Portakal Çiçeği Karnavalı - Sayfa 4

Nerede Konaklamalıyım?

Adana konaklama konusunda birçok otel seçeneğine sahip. Karnaval ruhunu yakından yaşayabilmek için Adana merkez otelleri tercih edilebilir. Karnaval tarihlerinde yoğun turist alan Adana’da konaklama işlemi için önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olacaktır.