USD 32,20
EUR 35,01
ALTIN 2.500,70
BIST100 10.644
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Polisten FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Şafak Baskını

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) TSK yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla iddiasıyla gözaltı kararı verilen şüphelilere şafak baskını yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında binbaşı, teğmen, astsubay ve askeri öğrenciler de var.

Polisten FETÖ'nün TSK Yapılanmasına Şafak Baskını
25 Mayıs 2021 | 06:11
Son Güncelleme:

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik operasyonlar sürüyor. Polis ekipleri son olarak bu sabaha karşı, FETÖ'nün TSK yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla iddiasıyla gözaltı kararı verilen şüphelilere şafak baskını yapt. İstanbul merkezli 9 ilde yapılan operasyon ile aralarında muvazzaf askerlerinde bulunduğu 16 şüpheliden 12’si yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen operasyonun örgüt içi haberleşme amacıyla kullanılan ankesörlü telefonların tespiti sonucu gerçekleştiği öğrenildi.

İlk alınan bilgilere göre operasyon öncesinde telefon tespitleri, itirafçı beyanları ve yapılan teşhisler ile aralarında muvazzaf ve ihraç asker ile askeri öğrencilerin de bulunduğu 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube tarafından şahısların adreslerine düzenlenen eş zamanlı şafak operasyonu sonucunda aralarında binbaşı, teğmen, astsubay ve askeri öğrencilerin de bulunduğu zanlılardan 12’si yakalandı.

Firari 4 zanlı için ise arama çalışmaları devam ediyor.

Konular: fetö