USD 32,57
EUR 34,78
ALTIN 2.490,48
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Pasaportsuz Gidilebilecek Ülkeler

Henüz pasaportunuz yoksa kimlikle gidebileceğiniz ülkeler var. İşte o ülkeler haberimizde...

Pasaportsuz Gidilebilecek Ülkeler
14 Kasım 2021 | 19:26
Son Güncelleme:

1- GÜRCİSTAN

Karadeniz'in doğu kıyısında, Güney Kafkasya'da yer alan ülkedir. Eski Sovyet cumhuriyetlerinden biri olan Gürcistan'ın kuzeyinde Rusya, doğusunda Azerbaycan, güneyinde Ermenistan ve güneybatısında Türkiye yer alır. Ülkenin batı sınırını Karadeniz belirler.

Gürcistan'da gezilebilecek yerler ;

a-Batum

Gürcistan'ın özerk cumhuriyeti Acara'nın başkenti olan Karadeniz kıyısındaki liman kenti. Nüfusu 152.839 (2014 sayımı) olan Batum, önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir. Subtropikal bir bölgede yer almaktadır.

b-Krubera Mağarası

2197 metrelik derinliğiyle Veryovkina Mağarası'ndan sonra dünyanın bilinen en derin ikinci mağarasıdır. Mağaranın uzunluğu 13.432 metredir. Mağara ismini Rus jeolog Alexander Kruber'den alır. Yıl boyunca birçok turist bu mağarayı ziyarete gelmektedir.

c-Tusheti Ulusal Park

22 Nisan 2003'te Gürcistan Parlamentosu tarafından onaylanan sekiz yeni korunan alandan biridir. Tuşeti Koruma Alanları Tuşeti Milli Parkı, Tuşeti Koruma Alanı ve Tuşeti Tabiatı Koruma Alanı ile birlikte 113.660,2 ha alan kaplamaktadır.

2. KUZEY KIBRIS TÜRKİYE CUMHURİYETİ

Doğu Akdeniz'ki Kıbrıs adasının kuzeyinde kurulu devlet. KKTC 1983 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmayan devletin başkenti Lefkoşa'dır. Resmi dili Türkçe olan ülkenin nüfusu yaklaşık 210.000 kişidir.

a-Büyük Han

Büyük Han, Lefkoşa'nın kuzey kesiminde yer alan bir handır. 1570'li yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu'nun Kıbrıs'ı ele geçirmesi sonrasında inşa edilen Büyük Han, bu dönemde Yeni Han, Han-ı Cedîd veya Alanya'dan gelen tüccarların burada konaklaması dolayısıyla Alâiyeliler Hanı isimleriyle anıldı.

b-Barbarlık Müzesi

Lefkoşa ilçesinde bulunan ve Kanlı Noel olaylarını anan bir müzedir. 25-26 Aralık 1963'te Lefkoşa'da geçen olaylarda, Binbaşı Nihat İlhan'ın 2 ay önce yanlarına aldırdığı ailesinin içinde bulunduğu ev basılmış ve ailesi burada kurşuna dizilerek öldürülmüştür.

c-Girne Kalesi

Kıbrıs'ın kuzeydoğusunda bulunan ve dikdörtgen plana sahip olan Girne Kalesi, Akdeniz'in mavi sularına açılan limana hakim olmak için birçok uygarlığın, Bizans, Fransız asıllı bir hanedanlık olan Lüzinyanlar ile Venedik, Osmanlı ve İngiliz mimari izlerini taşımaktadır.

3.UKRAYNA

Rusya'nın Avrupa kıtasında bulunan bölümünden sonra, Avrupa kıtasındaki en geniş ikinci ülkedir. Güneyinde Karadeniz ve Azak Denizi'ne kıyısı bulunan Ukrayna, batısında Polonya, Slovakya ve Macaristan'a, doğusunda Rusya'ya, kuzey batısında Beyaz Rusya'ya, güney batısında ise Romanya ve Moldova'ya komşudur.

a-Potocki Sarayı

Lviv'in en lüks binalarından birisi olan Potocki Sarayı, Ukrayna'da En iyi Fransız Sarayı olarak adlandırılır. 17. yüzyıl Fransız saraylarının bir temsilcisi olan Saray, şehrin en ilginç mimari eserlerinden biri. Fransız mimartarafından tasarlanan Saray, Potocki ailesinin siparişi üzerine yapılmış.

b-Pechersk Manastırı

UNESCO listesinde de yer alan Kiev'in en önemli dini merkezi Mağaralar Manastırı, 11. yüzyıla tarihleniyor. Pechersk Lavra isimli manastır, 11 yüzyıldaki Kiev-Rus Devleti'nin merkeziydi. Kiliseyi 1106-1108 yılları arasında Prens Sviatoslav yaptırmış. Manastırın içinde tam 18 kilise bulunuyor.

c- Odessa Opera ve Bale Binası

Odessa'daki Odessa Opera ve Bale Binası, Ukrayna'nın en eski tiyatrosudur. ... İlk opera binası 1810'da açıldı ve 1873'te yangınla yok edildi. Modern bina, Fellner & Helmer tarafından neo-barok stiliyle inşa edildi ve 1887'de açıldı. Lüks izleyici salonunun mimarisi geç Fransız rokoko tarzıyla inşa edildi.