USD 32,33
EUR 34,47
ALTIN 2.393,12
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Pamukova Mahallelerinde yıllar sonra ilk hıdrellez pilavı

Pamukova Hayrettin, Pınarlı, Bacı ve Oruçlu Mahallelerinde uzun yıllardır yapılmayan hıdrellez pilavı ilk defa bu sene yapıldı.

Pamukova Mahallelerinde yıllar sonra ilk hıdrellez pilavı
26 Haziran 2022 | 17:44
Son Güncelleme:

Pamukova Oruçlu, Hayrettin, Pınarlı ve Bacı Mahallelerinde düzenlenen hıdrellez pilavı yıllar sonra ilk defa yapılmasına rağmen oldukça kalabalık bir misafir topluluğu ağırlandı.

Oruçlu Mahallesindeki hıdrellez pilavına, Kaymakam Mustafa Ünlüsoy, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Belediye Başkanı Güven Övün, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Aziz Burak Çelik, siyasi parti mensupları, muhtarlar, kurum amirleri, dernek başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Pamukova'da muhtarlıklar tarafından düzenlenen hıdrellez pilavı için 15 kazan pirinç, 15 kazan bulgur pilavı hazırlandı. Hazırlanan pilavlar öğle namazı sonrası misafirlere mahalle gençleri tarafından ikram edildi.

"Köy şenlikleri hayır günleri demektir"

Öte yandan AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever'de uzun yıllardır yapılmayan hıdrellez pilavı etkinliklerine katıldı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Tever, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, "Ülkemizin dört bir tarafında olduğu gibi #Pamukova’mızda da yaz mevsimi demek; köy şenlikleri, pilav ve hayır günleri demektir. Hayrettin, Pınarlı ve Bacı Mahallelerimizin ortaklaşa düzenlediği pilav gününe katıldık. Etkinlik, birlik ve beraberliğimizi artırmasına vesile olsun" dedi.