USD 32,60
EUR 34,67
ALTIN 2.527,13
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Özel Medar Hastanesi Gebe Okulu, eğitim programı hız kesmeden devam ediyor

Özel Medar Hastanesi tarafından anne ve baba adaylarına yönelik gebe okulu eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Her hafta Cumartesi 12:15-14: 30’da uzman hemşireler ve hekimler tarafından eğitim programı veriliyor.

Özel Medar Hastanesi Gebe Okulu, eğitim programı hız kesmeden devam ediyor
17 Mayıs 2022 | 10:18
Son Güncelleme:

Programda özellikle anne adaylarının ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrasına bilinçli bir şekilde hazırlanması ve desteklenmesi hedefleniyor.

Bilinçli anneler, sağlıklı nesiller, mutlu aileler yetiştirmek amacıyla açılan Özel Medar Hastanesi, Gebe Okulu’nda eğitimler devam ediyor.

Özel Medar Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, her hafta Cumartesi 12:15 ve 14:30 saatleri arasında uzman hemşireler ve hekimler tarafından eğitim programı veriliyor. Programda özellikle anne adaylarının ruhsal, fiziksel ve sosyal yönden doğuma ve doğum sonrasına bilinçli bir şekilde hazırlanması ve desteklenmesi hedefleniyor. Eğitim sonunda ise gerekli koşulları yerine getiren annelere ise belge veriliyor.

TÜM ANNE VE BABA ADAYLARI BEKLENİYOR

Eğitimle ilgili bilgi veren Özel Medar Hastanesi Kurumsal iletişim ve Pazarlama Sorumlusu Dilek Arslanbüken, “Tüm anne ve baba adaylarını gebelik okuluna bekliyoruz. Ebeveyn adaylarının gebelik, doğum ve sonrası, anne ve bebek bakımı, sağlıklı bir doğum süreci ve yeni doğan bakımı vb. konular hakkında bilgilendirilecek.' açıklamasını yaptı.

Bebek dostu hastane olan Özel Medar Hastanesi Sakarya, anne baba adaylarının gebelik sürecinde hastane bünyesinden açılan gebelik sınıfında uzmanlar tarafından bilinçlendiriliyor.

DOĞUM VE SONRASININ HER AŞAMASI KONUŞULUYOR

Açılan gebe okulunda gebelik dönemi, doğuma hazırlık, yeni doğan bakımı, lohusalık dönemi sınıfları bulunuyor. Gebelik oluşumu ve üreme, gebelikte yapılması gereken tetkikler, gebelik öncesi ve sonrası beslenme, doğuma hazırlık süreçleri, doğum öncesi ve sonrası egzersiz, lohusa psikolojisi, doğumda anestezi, ağrısız prenses doğum, yeni doğan bakımı ve anne sütünün önemi, çocuk hastalıkları ve aşı takvimi, gebelik sınıfında sağlıklı bir gebelik süreci için sağlıklı beslenme, gebelikte yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri, bebeğin gelişimi, gebelikte tehlike işaretleri vb. konularda eğitimler veriliyor.

Grup eğitimleri sayesinde diğer gebeler ile etkileşimler artırılarak, daha pozitif, mutlu ve sağlıklı bir gebelik geçirilmesi için çözümler üretiliyor.

HAZIRLIK SINIFLARINDA DOĞUM EĞİTİMİ

Doğuma hazırlık sınıflarında doğumda hormonların etkisi, doğum eyleminin aşamaları, doğumda kullanılan doğru nefes ve gevşeme teknikleri, ilaç dışı rahatlatıcı teknikler, masaj uygulamaları, doğum yöntemleri, doğum çantası hazırlığı, doğum sonrasında ten tene temasın sağlanmasının önemi konularında eğitimler veriliyor.

Bu eğitimler, doğumun doğal ve sağlıklı bir eylem olduğunu fark etme, bedene ve bebeğe güvenerek, doğum anının heyecanını, doyumunu ve bebeğe kavuşma anının mutluluk verici duygusunu yaşamalarını sağladığına inanılıyor.