USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Övün: Uzun zamandır verdiğimiz çabalar sonuç verdi

Pamukova İlçesi, Yenice Mahallesi eski mezbaha bölgesinde 10434 parselde bulunan yaklaşık 80 dönümlük meranın millet bahçesi yapılması için 1/ 5000 ölçekli Nazım İmar plan değişiklik teklifi görüşülerek İmar Komisyonuna havale edilmişti. O arazi için karar verildi.

Övün: Uzun zamandır verdiğimiz çabalar sonuç verdi
31 Mart 2023 | 14:21
Son Güncelleme:
HABERFOKUS/DENİZ KELEŞOĞLU

‘Uzun zamandır verdiğimiz çabalar sonuç verdi.’ Sözleri ile kararı duyuran Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, şu ifadelere yer verdi; 80 dönüm arazimiz millet bahçesi olarak tescillendi. Bu dev proje hayata geçtiğinde tüm Pamukova’mızın nefes aldığı, dinlendiği, eğlendiği bir merkez olacak.”

VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİDEN MİLLET BAHÇESİNE

Vatandaşın kaçak olarak moloz döktüğü hayvancılıkta kullanılmayan mera vasfını yitirmiş bir arazi olduğunu ifade eden Başkan Övün: “Orayı biz mera vasfından Millet Bahçesine çevirelim istedik. Tam da bizim Yüksek Hızlı Tren istasyonu yapacağımız yolun üzerinde. Merkeze de 5 dakika mesafede yer alıyor. Alanın vatandaşların yürüyüş yapabilecekleri, kır düğün salonlarının olduğu, çocuk parklarının olduğu uzun saatler vakit geçirilebilecekleri bir Millet Bahçesi haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

DEPREMDE SONRASI TOPLANMA ALANI

Son yaşanan deprem felaketinin ardın da alanın toplanma alanı olarak da kullanılacağını belirten Başkan Övün; “Son yaşanan depremde konteyner konulacak alanlar ya da seyyar tuvaletlerin, banyoların giderlerinin olmamasının ne kadar büyük bir sorun olduğunu gördük. Allah göstermesin öyle bir ihtimalin gerçekleşmesi durumunda, seyyar tuvaletlerin konulduğu, konteynerlerin konulduğu giderlerinin şimdiden hazırlanılmış bir yer olarak yapmayı planlıyoruz.” Şeklinde konuştu.