USD 37,84
EUR 40,95
ALTIN 3.679,30
BIST100 9.045

Otoyol Ücretini Ödemeyen Yabancı Plakalı Araçlar Sınırdan Çıkamayacak

Türkiye’de özel şirketler tarafından işletilen otoyollardan geçiş yapan yabancı plakalı araç sahipleri, geçiş ücretlerini ve cezalarını ödemeden sınır kapılarından çıkış yapamayacak. Meclis’e sunulan yeni kanun teklifiyle birlikte, bu araçların ödeme yapmadan Türkiye’yi terk etmesi engellenecek.

12 Mart 2025 | 15:30
Son Güncelleme:
Otoyol Ücretini Ödemeyen Yabancı Plakalı Araçlar Sınırdan Çıkamayacak - Sayfa 1

Özel Otoyol Geçiş Ücretlerini Ödemeyen Araçlara Engel

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifine göre, yabancı plakalı araçların özel otoyolları kullanıp ödeme yapmadan sınır kapılarından çıkış yapmaları artık mümkün olmayacak. Türkiye’de sabit adresleri bulunmayan bu araçların ödenmeyen geçiş ücretleri ve cezaları nedeniyle tahsilat işlemlerinin zorluk yarattığı belirtilirken, bu durumun önüne geçmek amacıyla Karayolları Taşıma Kanunu’nun 30. maddesinde değişikliğe gidilecek.

Otoyol Ücretini Ödemeyen Yabancı Plakalı Araçlar Sınırdan Çıkamayacak - Sayfa 2

Daha önce Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollar için uygulanan bu sistem, artık özel şirketler tarafından işletilen otoyollar için de geçerli olacak. Yani, ödeme yapmadan Türkiye’yi terk etmeye çalışan yabancı plakalı araçların sınır kapılarından geçişine izin verilmeyecek.

Otoyol Ücretini Ödemeyen Yabancı Plakalı Araçlar Sınırdan Çıkamayacak - Sayfa 3

Cezalar ve Ücretler Sınır Kapılarında Tahsil Edilecek

Yeni düzenleme kapsamında, geçiş ücretlerini veya cezalarını ödememiş olan yabancı plakalı araç sahipleri, sınır kapılarında yetkililer tarafından bilgilendirilecek ve ödemelerini yapmadan çıkış yapamayacaklar. Sürücüler, geçiş ücretlerini ve cezalarını gümrük kapılarında doğrudan yetkili birimlere ödeyerek borçlarını kapatabilecekler.

Otoyol Ücretini Ödemeyen Yabancı Plakalı Araçlar Sınırdan Çıkamayacak - Sayfa 4

Tahsil edilen tutarların yüzde 60’ı genel bütçeye gelir olarak kaydedilirken, kalan yüzde 40’ı ilgili otoyol işletmecisine aktarılacak. Bu düzenleme, Türkiye’deki otoyol sistemine yönelik maddi kayıpların önüne geçmeyi ve haksız kullanımı engellemeyi hedefliyor.