USD 32,34
EUR 34,81
ALTIN 2.393,53
BIST100 10.277
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Osmaniye’de ehliyet sınavında görülmemiş kopya düzeneği!

Osmaniye’de ehliyet sınavına giren bir adam kopya çekmek için yapmadığını bırakmadı. Girdiği ehliyet sınavında sağ omzunun üzerine kamera, cep telefonu, modem ve kulaklık yerleştirerek özel düzenek kuran zanlı suçüstü yakalandı.

Osmaniye’de ehliyet sınavında görülmemiş kopya düzeneği!
16 Aralık 2021 | 13:58
Son Güncelleme:

Edinilen bilgiye göre, 15 Aralık tarihinde Osmaniye'de yapılan ehliyet sınavında, bir şahsın kuşkulu hareketlerinden dolayı kopya çektiğinden şüphelenen görevliler durumu emniyet güçlerine bildirdi.

OMZUNDAN ÇIKANLAR PES DEDİRTTİ

Görevlilerin ihbarı üzerine sınav merkezine giden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, O.S. isimli şüphelinin üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada, şahsın sağ omuz üzerine yerleştirilmiş wifi destekli ses ve görüntü aktarımı yapan düzenek bulundu.

8 BİN TL'LİK DÜZENEK

Gözaltına alınan şahıs, ifadesinde kopya düzeneğini 8 bin TL karşılığında hazırlattığını söyledi. Bunun üzerine O.S. ile irtibatlı olduğu tespit edilen F.Ş., Ş.T. ve İ.K. isimli şahıslar da gözaltına alındı.
Wifi destekli ses ve görüntü kaydeden düzenek ve 8 bin lira paraya el konulurken, şahısların adliyeye sevk edileceği öğrenildi.