Ormanlık Alanda Ölü Bulunan Kişinin Ölümünde Siyanür Şüphesi
Sakarya’da kayıp olarak aranan 30 yaşındaki kişinin Adapazarı’nda ormanlık alanda bulunan cesediyle ilgili ilk bulgularda siyanür şüphesi öne çıktı. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.
Sakarya’da kendisinden haber alınamayan bir kişinin ormanlık alanda ölü bulunmasına ilişkin olayda kimyasal madde şüphesi gündeme geldi. Ferizli ilçesinde yaşayan Murat A. (30), 27 Ocak Salı günü evinden ayrıldıktan sonra geri dönmeyince ailesi durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine emniyet güçlerince geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Yaklaşık iki gün süren çalışmaların ardından bugün saat 13.35 sıralarında Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkiindeki gölet çevresinde bir kişinin hareketsiz yattığı ihbarı alındı. Olay yerine sevk edilen sağlık ve jandarma ekipleri, yaptıkları kontrollerde şahsın hayatını kaybettiğini belirledi. Cesedin kayıp olarak aranan Murat A.’ya ait olduğu tespit edildi. Olay yerindeki incelemelerin ardından cenaze, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Otopsi Merkezi’ne gönderildi.
Bölgede yapılan çalışmalara jandarma ve sağlık ekiplerinin yanı sıra Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekipleri de katıldı. İncelemelerde olay yerinde kimyasal madde bulgularına rastlandığı öğrenildi. İlk değerlendirmelerde ölüm olayında siyanür şüphesi üzerinde durulurken, kesin sonuçların otopsi raporuyla netlik kazanacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.