USD 32,46
EUR 34,73
ALTIN 2.440,09
BIST100 9.929
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ormancılardan Yangın Tatbikatı

Yaz sezonu öncesine orman yangınları için hazırlıklarını tamamlayan ekipler, gerçekleştirilen tatbikatla yangınlara hazır olduklarını gösterdi. Geyve’de yapılan büyük tatbikatta ekipler yangına müdahale ile birlikte teknolojik haberleşme sistemlerini de test etti.

Ormancılardan Yangın Tatbikatı
23 Haziran 2022 | 22:34
Son Güncelleme:
HABERFOKUS

Sakarya’nın en yeşil ilçelerinden olan her yıl orman yangınları ile büyük bir mücadele veren Geyve’de yaz dönemine girilmesi ile birlikte yangın hazırlıkları tamamlandı. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdi.

Geyve’de Sakarya iline bağlı işletme müdürlerinin katılımı ile ortak tatbikat yapıldı. Geyve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Orman Yangınlarıyla Mücadele Çalışmaları kapsamında ortak tatbikat, Taraklı İşletme Şefliği Orman deposunda gerçekleştirildi.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat Başkanlığında gerçekleşen tatbikata, Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Demirbağ ve Yakup Eraslan, OYM Şube Müdürü Mehmet Çalışkan ve Şube Mühendisleri, Adapazarı-Akyazı-Hendek ve Karasu İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ve İlgili İşletme Müdürlüklerine bağlı ilk yangı müdahale ekipleri katıldı.

Bölge Müdürü Ziya, “2021 yılında ülkemizde özellikle Akdeniz ve Ege Bölgelerimizde çıkan orman yangınlarıyla mücadele tüm yangın ekiplerimizin gittikleri bölgelerde, orman yangınlarına doğrudan müdahale ederek yangınları kontrol altına alma, söndürme ve soğutma çalışmalarında başarılar sağladı. Ekiplerimiz özverili çalışmaları hem Bölge Müdürlüğümüzü hem de vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılandı. 2022 yılında da muhtemel çıkabilecek orman yangınlarında, yangın harekatı ve organizasyonu, haberleşme, müdahale metotları, yangın öncesi yapılacak işler, doğrudan müdahale , yangını kontrol altına alma, söndürme, soğutma çalışmaları ve yangın sonrasında yapılacaklar teorik bilgiler bugün burada anlatılacaktır. Ekiplerimizin, 2022 yılında da muhtemel bir yangına karşı orman yangınlarına müdahalede iş güvenliği ve sağlığına dikkat ederek başarılı bir sezon geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

Adapazarı-Akyazı-Hendek ve Karasu İşletme Müdürlüklerinin ortak katılımı ile gerçekleşen tatbikatta, orman yangınlarının önlenmesine yönelik ortak çalışmalar kapsamında; Arazözlerinde bulunan tabletlerin, yangıncell haberleşme hattının, mobil ve el telsizlerin kullanımları, arazöz-su tankeri ve ilk müdahale araçlarında bulunması gereken her türlü malzeme ve aletlerin kullanımı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.