USD 32,55
EUR 34,93
ALTIN 2.442,01
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Oppenheimer film konusu nedir, oyuncuları kimle?

Sinema dünyasının büyük bir merakla beklediği Christopher Nolan’ın yeni filmi Oppenheimer’in vizyon tarihi belli oldu. Konusu ve oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Oppenheimer, sinemaseverlerin gündeminde. Peki, Oppenheimer ne zaman vizyona girecek? Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

Oppenheimer film konusu nedir, oyuncuları kimle?
10 Mayıs 2023 | 15:05
Son Güncelleme:

Oppenheimer kimdir:

J. Robert Oppenheimer, Amerikalı fizikçi ve bilim adamıdır. 1904 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuştur. Atom bombası projesi olan Manhattan Projesinin başında yer almış, bu projenin dünyanın ilk atom bombasını yapması için çalışmıştır.

Bilim tarihindeki en önemli çalışmalarından biri olan atom bombası projesi ile de adı ölümsüzleşmiştir.

Oppenheimer film konusu

Oppenheimer filmi, J. Robert Oppenheimer'ın II. Dünya Savaşı sırasında Los Alamos'ta gerçekleştirdiği nükleer bomba projesini konu alıyor. Film, bombanın Hiroşima ve Nagazaki'ye atılmasından sonra Oppenheimer'ın yaşadığı psikolojik süreci anlatacak.

Christopher Nolan, Oppenheimer prodüksiyonun da atom patlamasını gerçekleştirmek için CGI efektlerini kullanmadan, nükleer silah patlamasını yeniden yaratarak çektiğini açıkladı.

Oppenheimer oyuncuları

Nolan'ın Oppenheimer kadrosunda başrolde Cillian Murphy, J. Robert Oppenheimer'ı canlandırıyor. Emily Blunt ise eşi biyolog ve botanikçi Katherine Oppenheimer'ı oynuyor. Filmde Oscar ödüllü Matt Damon gibi isimlerde yer alıyor.

Vizyon tarihi

Kai Bird ve Martin J. Sherwin tarafından yazılan Pulitzer Ödüllü 'American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer' kitabından uyarlanan film, 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek.