USD 32,55
EUR 34,88
ALTIN 2.430,47
BIST100 9.645
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Op. Dr. Dost Medar’da hasta kabulüne başladı

Sağlık alanında birçok branşta hizmet veren ve sahip olduğu hekim kadrosuyla bölgenin en güçlü hastaneleri arasında yer alan Özel Medar Hastanesi hekim kadrosuna Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Abdulkadir Dost’u kattı.

Op. Dr. Dost Medar’da hasta kabulüne başladı
31 Mayıs 2023 | 09:28
Son Güncelleme:

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op.Dr. Abdulkadir Dost Sakarya Özel Medar Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Op. Dr. Dost diz ağrısı, diz ağrısı sebepleri ve tedavi süreci, diz protezi hakkında bilgiler verdi.

DİZ AĞRISI SEBEPLERİ NEDİR?

Ülkemizde ve dünyada ortopedi polikliniğine başvuruların en sık nedenlerinden biri diz ağrılarıdır.

Diz eklemlerinde geçirilmiş bir travma sonrası zamanla, romatizmal hastalığı olanlarda veya travma olmaksızın yaşlanma ile beraber oluşan eklem dejenerasyonu (Diz kireçlenmesi) bu ağrıların içerisinde en sık karşılaşılan diz ağrısı nedenleridir.

60 yaş ve üzeri bazı hasta gruplarında eklem kireçlenmesi sebebi ile oluşan şiddetli ağrılar hastanın günlük sosyal ve fonksiyonel ihtiyaçlarını oldukça sınırlar.

Ancak düzenli takip ve doğru tedavi yöntemleri ile bu grup hastaların tedavileri başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

DİZ PROTEZİ KİMLERE ÖNERİLİR?

Diz kireçlenmesi nedeni ile ağrısı olan her hastaya diz protezi önerilmez!

Hastalara en doğru teşhis ve tedavi yöntemini belirlemek için Ortopedi bölümüne muayene olunmalıdır. Hastanın öyküsü dikkatli bir şekilde değerlendirilmeli, dikkatli ve özenli muayene sonrası, görüntüleme yöntemleri eşliğinde en uygun tedavi yöntemi belirlenmektedir.

Tedavi süreçleri ile ilgili hastanın tedaviye daha iyi uyumu için hasta detaylı olarak bilgilendirilmeli ve aşamaları anlatılmalıdır.

TEDAVİ SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Kireçlenme olan hastalara kireçlenmenin şiddeti göz önüne alınarak ilk olarak medikal tedavi başlanmakta, beraberinde diz çevresi kas gruplarını güçlendirmek ve eklem hareket açıklığını iyileştirmek için egzersiz programları ile rehabilitasyon yapılmakta. Bu tedavi süreçleri içerisinde ağrıyı azaltmak ve daha konforlu eklem hareketi için birlikte diz içi enjeksiyonlar (Steroid, PRP, Viskosupplemantasyon uygulanması) yapılmaktadır. Kişinin kilosu varsa kilo azaltılması mutlaka amaçlanmaktadır.

Tüm bu süreçler sonrasında hastanın şikayetlerinin geçmemesi durumunda, Hastamıza tek önerilebilecek tedavi yöntemi olan diz protezi operasyonu yapılmaktadır.

TOPLUMDA PROTEZ SONRASI BİR DAHA İYİLEŞEMEYECEK MİYİM KAYGISI

Yapılan çok merkezli bilimsel çalışmalarda ve klinik deneyimlerle gösterilmiştir ki doğru uygulanmış bir cerrahi ile yapılan diz protezi hastalarında düzenli takip ve rehabilitasyon süreci tamamlandığında hastalar günlük yaşantısına kaliteli ve ağrısız bir şekilde devam edebilmektedir.