USD 32,47
EUR 34,71
ALTIN 2.437,08
BIST100 9.879
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Öğretmenlik alan sınavı ne zaman? KPSS ÖABT ne zaman, hangi gün?

KPSS ÖABT sınavı için geri sayım devam ediyor. 31 Temmuz'da tamamlanan genel yetenek - genel kültür testlerinin ardından, öğretmenlik alan bilgisi sınavının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki Öğretmenlik alan sınavı ne zaman? KPSS ÖABT ne zaman, hangi gün? Detaylar haberimizde...

Öğretmenlik alan sınavı ne zaman? KPSS ÖABT ne zaman, hangi gün?
04 Ağustos 2022 | 11:21
Son Güncelleme:

ÖĞRETMENLİK ALAN SINAVI (KPSS ÖABT) NE ZAMAN?

KPSS ÖABT 14 Ağustos 2022 tarihinde düzenlenecek. Sınav 10:15’te başlayacak. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılacaklardır.

KPSS ÖABT ERTELENİR Mİ?

KPSS ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın inceleme kararı vermesi nedeniyle sınavın iptali gündeme gelmişti fakat KPSS'nin iptal edilmesi ve KPSS ÖABT'nin ertelenmesi ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN Mİ ALINDI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle görevinden alındı.

KPSS ÖBAT giriş belgesi henüz yayımlanmadı. Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bu belgelere ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden erişebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak süresi içinde sınav ücretini yatırmayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.