USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Öğrencilerden ses getiren etkinlik

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimleri Lisesinin geleneksel olarak düzenlediği “Roman Kahramanları Festivali” başladı. 20 - 24 Aralık tarihleri arasında sürecek festivalde; paneller, söyleşiler ve müzik dinletileri ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatmaya devam ediyor.

Öğrencilerden ses getiren etkinlik - Sayfa 1

ÖĞRENCİLER ROMAN KAHRAMANLARINI YAŞATIYORLAR

Festivale katılan öğrenciler, bir roman kahramanını canlandırarak onlara hayat vermenin yanında romanlardan çeşitli bölümler yansıtarak edebiyatın bizlerin birer parçası olduğu konusunda farkındalık yaratarak hayal perdesini aralıyorlar.

Öğrencilerden ses getiren etkinlik - Sayfa 2

 KEŞFEDİLEN YETENEKLER

“21 Aralık Dünya Edebiyatı Roman Kahramanları Günü” vesilesiyle düzenlenen bu festival programı, öğrencilerin gelişimi ve edebiyata bakış açıları, kendi yeteneklerini de keşfedip ön plâna çıkarmaları açısından büyük önem taşımaktadır.

Öğrencilerden ses getiren etkinlik - Sayfa 3

SES GETİREN ETKİNLİK

Festival açılış programına İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş birlikte katıldı. Okumanın önemine, hayal kurma, kurgulama yeteneğini geliştiren romanların insanların yol aydınlığı olduğunu vurgulayan Savaşçı, öğrencilerle sohbet ederek keyifli anlar geçirdi. Öğrencilerin kahraman canlandırmalarını ve romanlardan aktardıkları kesitleri ilgiyle izleyen "Roman Kahramanları Festivali" nin gelenekselleşmesinde öncü olan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik eden Savaşçı, öğrencilerin bu festivalle fark yaratıp kitapların dünyasına yapılan yolculukta ses getiren bir etkinliğe imza attıklarını belirterek başarılarının devamını diledi.

Öğrencilerden ses getiren etkinlik - Sayfa 4

GENÇLERİMİZ KÜLTÜR ELÇİSİ

Sosyal medyada da büyük ilgi gören festival Türkiye genelinde büyük beğeni topladı. Festival etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini belirten Bakırtaş, öğrencilerin hayal dünyasına ortak olan İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’ ya, başarılı sunumlarıyla takdir toplayan Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ailesine teşekkür ederek “ Edebiyat hayallerin çizildiği ruhun yansıması, toplumun ilerlemesinin altın anahtarı, farklı kültürleri anlama ve yaşama noktasında insanlığa sunulan hediyenin en güzel anlatımıdır.” dedi.