USD 32,33
EUR 35,12
ALTIN 2.302,86
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Ofiste sağlıklı beslenme nasıl olmalı?

Ofiste uzun zamanlar geçiriliyor. Özellikle çalışma saatleri uzun olan ve masa başında diğer bireylere oranla daha çok vakit geçiren ofis çalışanlarında, kilo artışı riskli bir durum. Bizlerde Haber Fokus ekibi olarak Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu'na ofiste beslenme nasıl olmalıdır sorusunu yönelttik.

Ofiste sağlıklı beslenme nasıl olmalı? - Sayfa 1

Ofiste uzun zamanlar geçiriliyor. Özellikle çalışma saatleri uzun olan ve masa başında diğer bireylere oranla daha çok vakit geçiren ofis çalışanlarında, kilo artışı riskli bir durum. Bizlerde Haber Fokus ekibi olarak Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu'na ofiste beslenme nasıl olmalıdır sorusunu yönelttik. İşte ofiste sağlıklı beslenmenin püf noktaları:

Ofiste sağlıklı beslenme nasıl olmalı? - Sayfa 2

Ofiste, uzun zamanlar geçiriliyor. Özellikle çalışma saatleri uzun olan ve masa başında diğer bireylere oranla daha çok vakit geçiren ofis çalışanlarında, kilo artışı riskli bir durum. “Bugün ne yesek?”, öğle saati yaklaşınca en yakınınızda oturan arkadaşınıza   sık sorduğunuz sorulardan biri. Ofis çalışanlarında en çok görülen sağlık sorunları; obezite, insülin  direnci-diyabet, kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel fıtığı, D vitamini eksikliği, osteoporoz ve yetersiz beslenme.

Ofiste sağlıklı beslenme nasıl olmalı? - Sayfa 3

Çalışırken de doğru beslenerek kilo almak yerine fazla kilolardan kurtulmak mümkün. Ofiste, uzun zaman geçirildiğinde kahvaltı ve ara öğünlerin pratik seçilmesi dengeli beslenme açısından çok önemli. Gün içinde dikkat edebileceğiniz birkaç küçük ipucu ile sağlıklı beslenerek iş başarınızı artırmanın yollarından bahsedelim.

Ofiste sağlıklı beslenme nasıl olmalı? - Sayfa 4

Menüyü önceden planlayın

Yiyeceğinizi daha önceden planlarsanız, sağlıklı hareket edersiniz. Örneğin öğle, sebze ağırlıklı beslenirken akşam, et yiyebilirsiniz. Besinleri tanımanız neyi, ne kadar yiyebileceğinizi belirlemeniz için çok önemli.