USD 32,53
EUR 34,76
ALTIN 2.492,92
BIST100 9.525
İHBAR hattı 0552 642 79 79

O okul için şok yıkım kararı!

Adapazarı'nda yaklaşık 40 yıldır binlerce Sakaryalının eğitim gördüğü, şehrin hafızalarından Fatih Meslek Lisesi için yıkım kararı alındı.

O okul için şok yıkım kararı!
23 Aralık 2022 | 15:41
Son Güncelleme:

Sakarya'nın Adapazarı İlçesi Tekeler Mahallesinde 1982 yılında "2'nci Endüstri Meslek Lisesi" adıyla açılan ve güncel ismi Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okul, açıldığı günden bu yana on binlerce vatandaşı meslek sahibi olarak mezun etti.

Halihazırda bin 700 dolayında öğrencisi bulunan okulda; elektrik - elektronik teknolojisi, makine teknolojisi, metal teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, bilişim teknolojileri, raylı sistemler teknolojisi, tasarım teknolojileri gibi alanlarda eğitim - öğretim faaliyetleri devam ediyor.

ANA BİNASI YIKILACAK

Yaklaşık 40 yıllık mazisiyle Sakarya şehir hafızasında önemli bir yeri bulunan okulun ana binası için yıkım kararı verildi.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, ildeki tüm okullara belli aralıklarla yaptığı kontroller sonucunda son olarak 23 yıl önce 17 Ağustos 1999 depremini de yaşayan ana binanın yıkımına karar verildi.

ÖĞRENCİLER SINIFLARA ALINMADI

Karar hemen yürürlüğe konulurken, bu sabah okula giden öğrenciler ana binadaki dersliklere alınmadı.
Binadaki derslikler ve idari bölümlerin bir an önce tahliye edilerek yıkımına başlanacağı bilgisini aldı.

ATÖLYELER SINIF OLACAK

Alınan bilgilere göre öğrenciler başka okullara yönlendirilmek yerine okul kampüsündeki atölye binalarında oluşturulacak dersliklerde eğitime devam edecekler.

Okul ana binasının yıkım ve yeniden yapımına yönelik ihalenin de en kısa sürede yapılacağı öğrenildi. (medyabar)