USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

O fabrika icradan satılacak!

Geyve’de bulunan Havai Fişek Fabrikası icradan satışa çıkarıldı. Yaklaşık 53 dönümlük alan üzerinde kurulu fabrika için 23 milyon 260 bin lira muhammen bedel istendi. İhale 26 Temmuz’da yapılacak

O fabrika icradan satılacak!
16 Mayıs 2022 | 12:23
Son Güncelleme:

Hakan Coşkun ve amcası Arif Coşkun'a ait Venüs Coşkunlar Havai Fişek Oyuncak Kimya San. Tic. Ltd. Şti'ye ait Geyve'ye bağlı Gazi Süleymanpaşa Mahallesindeki fabrikada 1 Temmuz 2013 yılında büyük bir patlama meydana gelmişti. 8 işçinin yaralandığı patlamanın ardından fabrika üretime kapatılınca, fabrika sahipleri yatırımlarını Niğde ve Sivas illerine kaydırarak buralarda fabrika kurmuştu.

İCRADAN SATILACAK

9 sene önce yaşanan patlama sonrasında kapatılan havai fişek ve kimya fabrikası binaları, icradan satışa çıkarıldı. 52 bin 218 metrekare alan üzerine kurulu bulunan fabrika için Geyve İcra Dairesi tarafından 23 milyon 260 bin 338 lira muhammen bedel istendi. Birinci satış 26 Temmuz günü yapılacak. Satış Geyve Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda yapılacak.

İHALE İLANININ AYRINTILARI ŞU ŞEKİLDE:
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri : Sakarya İl, Geyve İlçe, 16 Ada, 223 Parsel, Gazi Süleymanpaşa Mahalle/Köy, Soğanlıklar Mevkii, Yirmialtı adet tek katlı kargir havai fişek oyuncak ve kimya fabrika binaları ve tarlası vasıflı taşınmaz, sanayi bölgesi içinde, doğu yönünden kadastral asfalt sokak yoluna cepheli, topografik olarak %0-1 meyilli, geometrik olarak dikdörtgen bir yapıya sahip, hali hazırda; yaklaşık 25-30 yıllık, toplam 7.320,00 m² inşaat alanına sahip 22 adet çeşitli ebat ve büyüklüklerde tek katlı kagir yapı binalar bulunmakta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat yapı maliyeti 2/B grubunda, sıvalı boyalı, çatısı demir doğrama üzeri ondülin kaplı, kapı ve pencereler demir doğrama, ıslak zeminler kalebodur fayans, kısmen kapı ve pencereleri kırık, bakımsız, boş ve metruk vaziyette, etrafı tel örgü ve ihata duvarı ile çevrili, bahçesinde muhtelif meyve ağaçları ile dış mekan süs bitkileri bulunmaktadır. Ayrıca Venüs Havai Fişek Fabrikasındaki makine ve ekipmanlar alınmış olup fabrika sahasında yaklaşık 1.000 kg karışık hurda demir bulunmaktadır. Her türlü kamu hizmetlerinden yararlanmakta, kuşbakışı doğu yönünde Geyve çarşı merkezine 1 km, kuzey yönünde D-650 Adapazarı-Bilecik karayoluna 1.7 km mesafededir.
Yüzölçümü : 52.218,84 m2 Kıymeti : 23.260.338,10 TL
İmar Durumu : İnşaat tarzı Belediye mücavir alanında 1/1000 ölçekli uygulama imar planı içinde Sanayi Alanı içinde kalmakta olup Emsal:0.80, Yençok=Serbest yapılaşma şartlarına sahiptir.
KDV Oranı : %18 Damga Vergisi Oranı : ‰ 5,69
Kaydındaki Şerhler : Dosyasındaki takyidat raporunda olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 26/07/2022 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 23/08/2022 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : Geyve Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Giriş Kat Konferans Salonu Camikebir Mah. Uzun Çarşı Sok. No:34 Geyve/SAKARYA
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli, KDV ve Damga vergileri hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İİK'nun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca daha fazla ve ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 2019/30 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.