USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

O cinayette flaş gelişme!

2 buçuk ay önce Serdivan'daki bir AVM önünde Geyveli Yaşar Metin'i öldürdüğü, iki kişiyi de yaraladığı suçlamasıyla asıl fail olarak aranan Yunus Emre B., Gürcistan'da yakalandı.

O cinayette flaş gelişme!
01 Aralık 2022 | 15:06
Son Güncelleme:

Serdivan Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerindeki alışveriş merkezi önünde 15 Eylül gecesi gerçekleşen silahlı saldırıda Geyve'de emlak, inşaat ve kerestecilik yapan Yaşar Metin ölürken yanındaki T.T. isimli kişi ile olayla alakasız U.N.K isimli iki kişi hafif yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren Yunus Emre B. ile yanındaki iki kişi araçlarını bırakıp yaya olarak kaçarken polis ekipleri çok yönlü çalışma başlattı.

OLAYLA İLGİLİ 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili olarak 26 Eylül tarihinde E.D.(29) ve S.K.(18) isimli iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
20 Ekim'de ise gözaltında bulunan 3 kişiden A.A. ve S.B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, K.T. isimli şahıs serbest bırakıldı.

GÜRCİSTAN'DA CEZAEVİNDE...

Tutuklu sayısının 4 olduğu soruşturmada asıl fail olarak aranan Yunus Emre B. de tam 2 buçuk ay sonra yakalandı.
Geçtiğimiz günlerde yasa dışı yollarla Gürcistan'a geçen Yunus Emre B. burada yakalandı.
Yunus Emre B., Gürcistan'da cezaevine konulurken Emniyet İnterpol Dairesi Türkiye'ye iadesi için çalışma başlattı.

3 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Öte yandan Sakarya polisi, Yunus Emre B.'nin firarında kendisine yardım eden 3 kişiyi daha gözaltına aldı.
3 kişinin sorgusu Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cİnayet Büro Amirliğinde devam ediyor.

DAHA ÖNCE DE CİNAYETE KARIŞMIŞTI

Yunus Emre B.'nin daha önceden de cinayet olayına karıştığı ortaya çıkmıştı.
Aralık 2018'de yaşanan olay, Serdivan ilçesi Arabacıalanı Mahallesi'ndeki bir nakliyat firmasında meydana gelmişti. 58 yaşındaki Osman Karancalı gece saatlerinde çalıştığı nakliyat firmasına gittiği esnada iki kişi içeri girmiş ve Osman Karancalı ile tartışmaya başlamışlardı.

Tartışma sonrasında canice dövülen Osman Karancalı, iş yerine gelen diğer çalışanlar tarafından hareketsiz halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Çalışmalarının ardından Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince katil zanlıları E.D. ve Yunus Emre B. 10 gün arayla yapılan operasyonlarla yakalandı. İki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre Ferizli Cezaevinde tutuklu halde bulunan Yunus Emre B.'nin önce Geyve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildiği, oradan da denetimli serbestlik alarak serbest kaldığı öğrenildi. (medyabar.com)