USD 32,52
EUR 34,97
ALTIN 2.435,27
BIST100 9.783
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Nureddin Nebati kimdir?

Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklama ile bir derginin kendisine yer verdiği karikatüre ilişkin yaptığı yorumların ardından merak konusu oldu. Peki Nureddin Nebati kimdir? Detaylar haberimizde...

Nureddin Nebati kimdir?
18 Şubat 2022 | 14:35
Son Güncelleme:

Nureddin Nebati, 1 Ocak 1964 tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde dünyaya geldi.

Şu an Haine ve Maliye Bakanı olan Nureddin Nebati; Siyaset Bilimi uzmanıdır.

Nureddin Nebati; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Uluslararası İlişkiler alanında yaptı.

Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında doktora unvanı alan Nureddin Nebati, çok sayıda üniversitede Siyaset Bilimi, Türk Siyasal Hayatı, Devlet ve Siyaset Sosyolojisi derslerine girdi.

Nureddin Nebati'nin bir dönem tekstil işiyle uğraştığı biliniyor. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) Disiplin Kurulu üyeliklerinde bulunan Nureddin Nebati, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti üyesi olarak da görev aldı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Vakfı ve Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti, ENSAR, TÜGVA, ÖNDER, UTESAV, TDED, BEK, İDD, İDV ve benzeri vakıf ve derneklerde üyeliği bulunan Nebati, ÜTEV Vakfı Başkanlığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı olarak görevler üstlendi.

Nebati, AK Parti 4. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi seçildi ve MYK Üyesi olarak AK Parti Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Dönem'de İstanbul, 25. Dönem'de Şanlıurfa, 26. Dönem'de İstanbul Milletvekili seçilen Nebati, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilmeden önce Bakan Yardımcısı idi.
İyi düzeyde İngilizce, az düzeyde Arapça bilen Nebati, evli ve 4 çocuk babası.