USD 32,38
EUR 35,01
ALTIN 2.326,03
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Nijerya heyeti Sakarya’ya hayran kaldı

Büyükşehir Belediyesi’nin Sakarya’da ağırladığı Nijerya Eyalet Valisi Abubakar Sani Bello ve bakan heyeti şehre büyük hayran kaldı. Başkan Yüce’nin Sakarya Botanik Vadisi, ‘Sıfır Atık’ ve halı üretim merkezini tanıttığı heyet, hayatlarında ilk kez halı kesimi deneyimi yaşadı.

Nijerya heyeti Sakarya’ya hayran kaldı - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2 gündür şehirde önemli bir ev sahipliğine imza atıyor. Başkan Ekrem Yüce’nin Nijerya’da gerçekleştirdiği önemli temasların ardından aynı ülkeden iade-i ziyaret yapıldı.

Nijerya heyeti Sakarya’ya hayran kaldı - Sayfa 2

Nijerya’da bulunan büyük eyaletlerden bir tanesi Nijer Eyaleti’nin valisi Abubakar Sani Bello ile birlikte Nijerya Genelkurmay Başkanı Ibrahim Balarabe Abdullah, Nijerya Çevre, Tarım, Hayvancılık ve Adalet Bakanlığı temsilcileri Sakarya’ya geldi. Başkan Yüce tarafından ağırlanan heyet, kent genelinde hızlandırılmış bir ziyaret programına başladı.

Nijerya heyeti Sakarya’ya hayran kaldı - Sayfa 3

‘Sıfır Atık’ ürünlerini inceleyip halı kestiler

Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen tanıtım programında ilk gün şehrin sosyal donatı alanları Millet Bahçesi, Uçak Kıraathane, Ters Ev, Aziz Duran Parkı, ADASU HES, Sakarya Park gibi noktaları ziyaret eden heyet şehirde keyifli bir gün geçirdi.

Nijerya heyeti Sakarya’ya hayran kaldı - Sayfa 4

Programın ikini gününde ise şehrin özellikle üretim noktasında faaliyet gösteren tesisleri ziyaret edildi. İlk olarak Bal54, Süt54 gibi satış merkezlerini inceleyen heyet, Başkan Yüce’nin rehberliğinde daha sonra Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında geri dönüşümle yapılan üretimi inceleme fırsatı buldu.