New York'ta Helikopter Faciası: Siemens Yöneticisi ve Ailesi Hudson Nehri'ne Düşen Kazada Hayatını Kaybetti
New York’ta Hudson Nehri’ne düşen helikopterde Siemens Mobility yöneticisi Agustin Escobar, eşi ve üç çocuğu yaşamını yitirdi. Turistik gezi sırasında yaşanan kazada toplam 6 kişi hayatını kaybetti.

Hudson Nehri'nde Turistik Helikopter Kazası: 6 Ölü
Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde meydana gelen trajik helikopter kazasında, Hudson Nehri’ne düşen helikopterde bulunan altı kişi hayatını kaybetti. New York Polis Departmanı (NYPD), kazayı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, helikopterin Hudson Nehri’ne düştüğü ve olay yerine hızla ilk yardım ekiplerinin yönlendirildiği belirtildi. Kazanın nedeni hakkında henüz resmi bir bilgi paylaşılmazken, soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

ABD basınına yansıyan bilgilere göre, helikopter büyük ihtimalle turistik amaçlı kullanılıyordu ve içerisinde bir aile ile pilot bulunuyordu. Kazada hayatını kaybedenlerin 3'ü çocuk, 3'ü yetişkin olmak üzere toplam 6 kişi olduğu bildirildi.

Siemens Yöneticisi ve Ailesi Hayatını Kaybetti
Kazanın ardından edinilen bilgilere göre, helikopterde bulunan yolculardan biri, Siemens Mobility’nin Demir Yolu Altyapısı Üst Düzey Yöneticisi Agustin Escobar idi. Associated Press’e konuşan ancak ismini gizli tutan bir kaynak, kazada Escobar’ın yanı sıra eşi Merce Camprubi Montal ve üç çocuğunun da hayatını kaybettiğini aktardı. Helikopterin pilotunun da kazada yaşamını yitirdiği belirtildi, ancak ismi henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

New York Belediye Başkanı: “Kazanın Nedeni Araştırılıyor”
New York Belediye Başkanı Eric Adams, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, ölenlerin üç yetişkin ve üç çocuk olduğunu teyit etti. Adams, helikopterin içinde İspanya’dan New York’u gezmeye gelen bir ailenin bulunduğunu belirterek, kazanın nedeninin tespit edilmesi için detaylı bir soruşturma başlatıldığını söyledi.