USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Mutlaka bilmeniz gereken 11 İphone Özelliği

Apple'ın iOS işletim sistemini kullanan iPhone model telefonlarda birbirinden farklı birçok özellik bulunuyor. Son olarak geçtiğimiz haftalarda iPhone 15 serisini piyasaya süren Apple birçok yeni özelliği teknoloji severler ile buluşturdu. Milyonlarca insan tarafından kullanılan bu telefonlarda gizlenen birçok farklı özellik bulunuyor. Öğnenince sizi bir çok zahmetten kurtaracak 11 özelliği sizler için derleyip sıraladık. 

Mutlaka bilmeniz gereken 11 İphone Özelliği
23 Eylül 2023 | 13:22
Son Güncelleme:

1. STANDBY MODU

Telefonunuzu şarj olurken yatay olarak çevirdiğinizde, iPhone'unuzu bir saate, takvime, dijital fotoğraf çerçevesine veya akıllı widget yığınlarına sahip bir bilgi merkezine dönüştüren yeni Bekleme Modu'na giriyor.

StandBy yani Bekleme Modu'nda çeşitli saat kadranları bulunuyor ve daha az rahatsız edici olması için ekran geceleri akıllıca kırmızıya dönüşüyor.

iPhone'lar artık tercih ettiğiniz Bekleme Modu ayarlarını belirli MagSafe yuvalarıyla da ilişkilendiriyor. iPhone'unuzu örneğin yatak odasındaki MagSafe şarj cihazına taktığınızda bir saate, çalışma odasında ise bir dijital fotoğraf çerçevesine sahip olabiliyorsunuz.

Bekleme Modu'nun boşta duran iPhone'unuzun kullanışlı olması için akıllıca bir yol olduğunu düşünüyoruz, ancak telefon MagSafe yuvasına takıldığında kullanımı daha kolay ve yalnızca her zaman açık ekrana sahip bir iPhone'unuz varsa (yani iPhone 14 Pro, 14 Pro Max, 15 Pro veya 15 Pro Max) çalışıyor.

2. QR KODU OKUMA

QR kodu okutmak için fazladan bir uygulama kullanmanıza gerek yok! Çünkü Apple, kamerasına QR kodu okuma özelliği geldi. Tek yapmanız gereken kamerayı açmak ve kodu göstermek!

3. ÇEVRİMDIŞI HARİTA

iOS 17 ile birlikte, haritadaki bir alanı iPhone’unuza kaydedebiliyor ve offline olarak keşfedebiliyorsunuz.

Yer kartlarında çalışma saatleri ve değerlendirmeler gibi bilgileri görüntüleyebiliyor, arabayla veya yürüyerek bir yere giderken sokak sokak yol tarifi alabiliyorsunuz.

4. WIFI ŞIFRESI PAYLAŞMA

iOS 11 ile aktif edilen bu özellik, Wi-Fi şifresini paylaşmak için ilk etapta hem paylaşan hem de paylaşılan cihazda Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısının aktif olması gerekiyor. Daha sonrasında Wi-Fi şifresini paylaşan cihazı bağlayın. Ardından şifreyi alan cihazda Wi-Fi ayarlarını açın. Bağlantının gerçekleşeceği cihazdan Wi-Fi'ye dahil olunmak istediğinde farklı cihaza doğrudan Wi-Fi paylaşım isteği gidiyor. Bu noktada Parolayı Paylaş düğmesine tıklandığında işlem tamamlanıyor.

5. VİDEO MESAJ İLE MESAJ BIRAK

FaceTime yaptığınız kişi telefonu açmazsa, ona bir video mesajı bırakabilirsiniz.

FaceTime kaydı başlatmak için hızlı bir geri sayım sunuyor ve hata yaparsanız tekrar yapmanıza izin veriyor.

6. HIZLI ŞARJ

Telefonunuzu hızlı bir şekilde şarj mı etmek istiyorsunuz ? Uçuş modunu açmanız yeterli olacaktır.

7. NAMEDROP

Artık iPhone'unuzu başka bir iPhone'a yaklaştırarak iletişim bilgilerinizi yeni bir arkadaşınızla anında paylaşabilirsiniz.

Ayrıca, paylaşmak için yalnızca adınız ve telefon numaranızdan biraz daha görsel olan kişiselleştirilmiş bir kişi posteri de oluşturabilirsiniz. Beta sürümündeki deneyimimize göre, yeni kişi posterleri de dahil olmak üzere kişi bilgilerini paylaşmak sorunsuzdu.

İki iPhone'u yan yana getirdiğinizde, kişi posterinizi paylaşma seçeneği hemen açılıyor.

8. NOTLAR UYGULAMASINDA BELGE TARAMA

Herhangi bir belgeyi tarayıp notlar uygulamasına eklemek için bir nottaki kamera düğmesine dokunup belgeleri tara özelliğini kullanabilirsiniz.

9. MESAJLARA CHECK-IN ÖZELLİĞİ

Mesajlar'daki yeni Check-in özelliği, seçtiğiniz hedefe güvenli bir şekilde vardığınızı seçtiğiniz kişilere otomatik olarak bildiriyor.

iPhone'unuz artık hedefinize doğru ilerlemediğinizi tespit ederse, sevdiğiniz kişi veya arkadaşınız rotanızı, cep telefonu bağlantınızı ve telefonunuzun pil seviyesini alır.

10. RESIMDEKI YAZILARI KOPYALAYABILME

iOS 15'ten itibaren, kamera uygulamasına girip vizörü herhangi bir yazıya tutarak, sağ alt köşede beliren metni tara düğmesine basarak resimdeki yazıları kopyalayabilirsiniz. Ancak bu özelliği kullanabilmek için önce Ayarlar > Genel > Dil ve Bölge adımlarını izleyip canlı metin özelliğini aktif hale getirmelisiniz.

11. SAFARİDE GİZLİLİK

Apple, gizliliği güncellemelerinin ve pazarlamasının giderek daha büyük bir parçası haline getirdi, bu nedenle iOS 17'nin sizi ve verilerinizi güvende tutmayı amaçlayan yeni özelliklere sahip olması şaşırtıcı değil.

Safari artık gezinme alışkanlıklarınızı ayrı tutmak için birden fazla profil oluşturmanıza izin veriyor.

Safari'deki Özel Tarama sekmeleri de 15 dakika sonra yeniden yetkilendirme gerektiriyor ve bu sayede telefonunuzu başka birine verdiğinizde özel sekmelerinizin gizli kalmasını sağlıyor.