USD 32,56
EUR 34,94
ALTIN 2.444,33
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MÜSİAD Sakarya'dan anlamlı etkinlik

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Serdivan AVM’de örnek bir proje gerçekleştirdi. MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu'nun çok önem verdiği proje kapsamında depremzede çocukların yaptığı resimler açık artırma usulü ile satıldı. Toplanan yardım depremden etkilenen ailelere aktarılacak.

18 Mart 2023 | 11:14
Son Güncelleme:

Müstakil Sanayici İş Adamları Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen projeye MÜSİAD Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SATSO Başkanı Akgün Altuğ’un yanı sıra iş adamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Sakaryaspor futbolcuları, STK Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

3 gün boyunca Serdivan AVM’de açık olacak sergide deprem bölgesinde afetzede çocuklar tarafından yapılan resimler sergilenecek. Resimler ise sergi öncesinde açık artırma usulü ile satıldı ve toplanan gelir depremden etkilenen afetzedelere aktarılacak.

Projenin kurucusu Gökçe Rendeci yaptığı konuşmada, "Bir yetişkine gidip 'Acın nedir?' diye sorduğumuzda bunu kolaylıkla anlatabiliyor. Ama bir çocuğa 'Acını ya da duygularını tarif et' demek çok zor bir şeydi bizim için.

Biz çocukların gerçek duygu ve düşüncelerini nasıl öğrenebiliriz diye bir yola çıktık. Bu düşünceyle beraber bir beyaz kağıt yanında da giderken götürdüğümüz pastel boyalarımızla çocuklarımızın resim yapmalarını istedik. Yaptıkları resimlerde gerçek duygularını yansıtmalarını istedik. Siyah boya kullanmalarını istemedik açıkçası. Bunu oyunun bir kuralı olarak anlattık onlara ve sonrasında yaptığımız resimlere Sakarya'ya gelip, burada sergiledik.

Gönlü güzel insanlar var şu anda aramızda. Ben bundan çok mutluyum. Çok güzel bağışlar toplanıyor. Bu toplanan bağışların hepsi etkinliğimize katılan çocuklarımıza eşit olarak dağıtılacak. Eğitim hayatlarına katkı sağlamış olacağız. Böylelikle en azından ayaklarına dokunmuş olacağız. Biz bunu hedefliyorduk. Bir gülümsemenin talibi olarak yola çıktık aslında. Biz bunu gördük çocukların gözünde. Şuanda bizi en mutlu eden şey o aslında" ifadelerine yer verdi.

MÜSİAD Sakarya Şubesi Başkanı İsmail Filizfidanoğlu ise ilk günden beri deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlara yardımda bulunduklarını ifade ederek; "MÜSİAD olarak ilk günden itibaren deprem bölgesine destek ve yardımlarımızı sürdürüyoruz. O bölge için farklı proje ve desteklerimiz bundan sonra da devam edecektir. Sakarya olarak bu acıyı en iyi biz biliyoruz. Yardım ve destekte de elbette her zaman ön safta yer alacağız." dedi.