USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Mucizevi bitki kenevirin hasat işlemleri başladı

Arifiye mevkii Sakarya Nehri kenarında atıl durumda bulunan 500 dekarlık alanda olgunlaşmış olan endüstriyel kenevirlerin hasat işlemlerini Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı gerçekleştirdi.

Mucizevi bitki kenevirin hasat işlemleri başladı - Sayfa 1

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arifiye mevkii Sakarya Nehri kenarında atıl durumda bulunan 500 dekarlık alanda olgunlaşmış olan endüstriyel kenevirlerin hasat işlemlerini gerçekleştirdi. Geçen yıl Alancuma’da atıl durumda bulunan 100 dekarlık alanda gerçekleştirilen endüstriyel kenevir ekiminden güzel sonuçlar aldıklarını belirten Başkan Yüce, “2022 yılında da Allah izin verirse sözleşmeli üretim modelini yani üreticilerimiz sözleşmeli üretim modeliyle kenevir üretim alanlarını genişletmek istiyoruz” dedi.

Mucizevi bitki kenevirin hasat işlemleri başladı - Sayfa 2

Şehrimize hayırlı olsun

Endüstriyel kenevir ile başarılısı sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “2020 yılında Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve değerli bakanımızın katkılarıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak endüstriyel kenevirin ekimi ve dikiminin yetkisini aldık. Bu yetkiyle beraber geçen sene yani 2020 yılında yüz dekar civarında bir alanda ekimini gerçekleştirdik ve başarılı bir sonuç aldık.

Mucizevi bitki kenevirin hasat işlemleri başladı - Sayfa 3

Bu sonuçlar itibariyle tohumlarından doğal, organik kenevir yağı üretimini gerçekleştirdik. 2021 yılında bu rakamı yükselttik beş yüz dekar civarına çıkardık. Bu senenin mayıs ayı içerisinde bulunduğumuz alanda beş yüz dekar endüstriyel kenevir ekimi gerçekleştirdik. Başarılı sonuçlar aldık. Bu kenevirin hem ülkemize hem de şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.