USD 32,50
EUR 34,69
ALTIN 2.499,53
BIST100 9.693
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Mucize Meyve 'Hünnap'

Hünnap, diğer isimleriyle çiğde, innabi, Çin hurması olarak da bilinmektedir. Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu mucize meyvenin sırlarını Haber Fokus'a anlattı. İşte mucize meyve 'Hünnap' hakkında tüm bilinmeyenler...

Mucize Meyve 'Hünnap' - Sayfa 1

Diyetisyen Zeynep Beşiroğlu mucize meyve 'Hünnap'ın bilinmeyenlerini Haber Fokus'a anlattı.

Mucize Meyve 'Hünnap' - Sayfa 2

Hünnap, diğer isimleriyle çiğde, innabi, Çin hurması olarak da bilinmektedir. Olgunlaşınca sarı veya koyu kırmızıdan koyu kahverengiye kadar farklı renk alan hünnap tatlı tadı nedeniyle kuru meyve olarak yaygın tüketilmektedir.

Mucize Meyve 'Hünnap' - Sayfa 3

Hünnabın yaklaşık 56 cins ve 900 türü olduğu bilinmektedir. Ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişmektedir, 6 cinsi ve buna bağlı olarak 25 türü vardır. Hünnap tıbbi amaçlı yenilebilen Anadolu’nun gizli hazinesidir. Hünnap meyvesi yüksek C vitamini,B1,B2 ve B6 vitamini, potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, demir ve manganez gibi mineralleri içermektedir.

Mucize Meyve 'Hünnap' - Sayfa 4

Eylül ve ekim aylarında taze olarak bulunabilen, beslenme üzerinde önemli etkiye sahip bu meyve ye gelin birlikte göz atalım; Yüksek lif içeriğine sahip olduğundan kabızlık, mide rahatsızlıklarına, gaz sıkışmasının giderilmesine yardımcı olur.