USD 42,53
EUR 49,56
ALTIN 5.756,95
BIST100 11.007
Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı - Sayfa 2

 Düzce Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Görkem Dülger, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Başaran Dülger ve araştırma görevlisi Dr. Yener Kurman'ın da dahil olduğu ekip, çalışmalarını 2 yıl boyunca sürdürdü.

Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı - Sayfa 3

Düzce bölgesinde yetişen ve halk arasında 'sığır dili' ya da 'geyik mantarı' adıyla bilinen mantarı, laboratuvar ortamında test eden bilimsel heyet, iki yıllık çalışmaları sonuca ulaştırdı.

Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı - Sayfa 4

Çalışmalarda mantarın, en ölümcül kanserler arasında üçüncü sırada olan karaciğer kanserinden etkilenen hücreleri belirli dozda öldürdüğü tespit edildi.

Mucize mantar! Türkiye'de yetişiyor: Kanser hücrelerini öldürdüğü ortaya çıktı - Sayfa 5

'PRİMERİ KARACİĞER OLAN BİR KANSER TÜRÜNDE ETKİNLİĞİNİ ÇALIŞTIK'

Doç. Dr. Gülşah Gedik, mantarın özellikle karaciğer kanseri üzerindeki etkisini araştırdıklarını belirterek, "Düzce ilinde kendi doğal ortamında yetişen bazı mantarlar üzerinde, bunların halk arasında karaciğer kanserine karşı kullanımını Görkem Dülger ve Başaran Dülger hocalarımız belirlediğinde bu mantar ekstraktlarıyla ilgili daha gelişmiş formülasyon tasarımları yapmak üzere bizimle beraber çalışmak istediklerini söylediler.