USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Moda öğrencilerinden kumaşın tarihine yolculuk

SUBÜ Ferizli MYO Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri, Bursa’yı ziyaret ederek Merinos Tekstil Sanayi Müzesi ve Koza Han’da kumaşın tarihine bir yolculuk gerçekleştirdiler.

Moda öğrencilerinden kumaşın tarihine yolculuk - Sayfa 1

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ferizli Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ve Tekstil Teknolojisi Programı 2’inci sınıf öğrencileri, bölüm akademisyenleri refakatinde Türkiye’nin önemli tekstil şehirlerinden Bursa’da bulunan Merinos Tekstil Sanayi Müzesi ve Göç Tarihi Müzesi’ni gezdi.

Moda öğrencilerinden kumaşın tarihine yolculuk - Sayfa 2

1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından açılışı gerçekleştirilen Merinos Fabrikası, 2004 yılında kapatılarak müze haline getirilmiş ve 2011 yılında kapılarını ziyaretçilerine açmıştı.

Moda öğrencilerinden kumaşın tarihine yolculuk - Sayfa 3

Öğrenciler, 4 ana bölümden oluşan müzede kirli yün yapağının hangi aşamalardan geçerek yünlü kumaşlara dönüştüğünü öğrenirken; Göç Tarihi Müzesi’nde ise Bursa’nın kuruluş öyküsünü hazırlanan tanıtıcı filmlerle izleme ve dinleme olanağına kavuştular.

Moda öğrencilerinden kumaşın tarihine yolculuk - Sayfa 4

Müze ziyaretlerinin ardından 15. yüzyıl sonlarında bölgeye gelen ipek kozası tüccarlarının konaklaması için inşa edilen Koza Han’ı gezerek kumaş, yardımcı malzeme ve aksesuarları yerinde incelediler.