USD 32,37
EUR 34,95
ALTIN 2.325,16
BIST100 9.080
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MİT kırmızı kategoride aranan PKK'lı Sabah Oğur'u Suriye'de etkisiz hale getirdi

MİT, kırmızı kategoride aranan ve orman yangını eylemlerinden sorumlu olan PKK/KCK'lı Sabah Oğur'u, Suriye'nin Halep kentindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT kırmızı kategoride aranan PKK'lı Sabah Oğur'u Suriye'de etkisiz hale getirdi
28 Eylül 2022 | 10:05
Son Güncelleme:

MİT, kırmızı kategoride aranan ve orman yangını eylemlerinden sorumlu olan PKK/KCK'lı Sabah Oğur'u, Suriye'nin Halep kentindeki operasyonla etkisiz hale getirdi.

KIRMIZI LİSTEDE ARANIYORDU

Milli İstihbarat Teşkilatı, Mersin'deki saldırının ardından Halep'te PKK'ya ağır bir darbe daha indirdi. PKK/KCK Başkanlık Konseyi'ne bağlı sözde Komalen Ciwan Koordinasyonu diye adlandırılan Gençlik Topluluğu'nun yönetiminde yer alan, aynı zamanda Ateşin Çocukları İnisiyatifi sorumlularından olan ve İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde Kırmızı Kategoride bulunan Şilan Emgihan kod adlı Sabah Oğur, Suriye Halep'te etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından PKK/KCK-PYD/YPG'nin üst düzey kadrolarının etkisiz hale getirilmesi için son dönemde Suriye ve Irak alanındaki örgüt mensupları yakın takibe alındı. Örgütün son dönemde Türkiye'deki orman yangınları ve şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği eylemlerde yer alan üst düzey lider kadrolara yönelik MİT tarafından kurulan özel bir ekip gerek yurtiçi gerekse yurtdışında titiz bir çalışma başlattı.

ÖZEL EKİP TAKİP ETTİ

Sürdürülen çalışmalar neticesinde Türkiye, Irak ve Suriye alanlarında sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve eylemlerde yer alan, ayrıca örgütün Türkiye'deki şehir yapılanmalarından olan Ateşin Çocukları İnisiyatifi Yapılanması'nda sorumlu düzeyde çalışmalar yürüterek örgüte yeni kadrolar kazandıran, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi'nde Kırmızı Kategoride bulunan Şilan Emgihan kod adlı Sabah Oğur'un Irak alanından Suriye alanına geçtiği tespit edildi.

ÖZEL OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sürdürülen titiz çalışmalar neticesinde Sabah Oğur'un tam konumunun Halep Şeyh Maksut olduğunun belirlenmesi sonrasında özel bir ekip tarafından operasyonel çalışma yapıldı. MİT'in yaptığı başarılı saha operasyonuyla terörist Halep'te etkisiz hale getirildi. Teröristin son dönemde sözde Suriye Rojova 3'lü koordinasyon üyesi olduğu ve birçok eylemin talimatı veren Oğur'un PKK/KCK-PYD/YPG üyesi kardeşi Zahra Oğur'un da 2010'da etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

MİT'TEN 20 BÜYÜK OPERASYON

MİT, son dönemde yurt dışı operasyonlarıyla özellikle terör örgütü PKK'ya büyük darbe indirdi. Türkiye'de barış ve huzur ortamını bozmaya çalışan örgütün pek çok üst düzey yöneticisi, nokta operasyonlarla etkisiz hale getirildi. 2022 yılında ocak ve temmuz ayları arasında 7 aylık dönemde 20 büyük operasyonda 8'i sağ olmak üzere 21 terörist etkisiz hale getirildi.