USD 32,26
EUR 34,68
ALTIN 2.397,36
BIST100 10.337
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Millet ittifakında çatlak büyüyor

Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olması yönündeki açıklamalara İYİ Parti kanadından ilk somut karşılık bugün geldi. İyi Parti Lideri Akşener, “Ben bu telaşı anlayabilmiş değilim derken” belediye başkanlarından da aday çıkabileceğinin sinyalini verdi.

Millet ittifakında çatlak büyüyor
12 Temmuz 2021 | 19:49
Son Güncelleme:

CHP KILIÇDAROĞLU DİYOR AMA

Millet ittifakında yaşanan görüş ayrılığı iyice ayyuka çıkmaya başladı. 2023 seçimlerine uzun bir süre olmasına rağmen CHP’liler daha şimdiden ittifakın adayının Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olmasını deklare ederlerken, Kılıçdaroğlu’nun son konuşmalarında bunu yalanlamaması, ittifak içinde huzursuzluğu iyice arttırdı.

AKŞENER FARKLI DÜŞÜNÜYOR

Millet ittifakının Akşener ayağı ise bu konuda oldukça farklı düşünüyor. Tunceli’de ziyaretlerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum. Ben CHP’nin Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım” dedi fakat sonrasında da rahatsızlığını anlatan cümlelerine devam etti.

AKŞENER “BU TELAŞI ANLAMIYORUM”

Akşener, “Şimdi ne var, millet ittifakı kaç partiden oluşacak, onu biliyor muyuz. Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bilmiyorum. Bu telaşı anlayabilmiş değilim ben. Biz Gelecek Partisi ve Deva Partisi’nin Genel Başkanları aday mıdır değil midir ben bilmiyorum, sonra Belediye Başkanlarımız aday olacak mı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.