USD 32,39
EUR 35,05
ALTIN 2.326,76
BIST100 9.140
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Miçotakis'in o sözüne Ziya Akar'dan tokat gibi cevap!

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye edilen ege haritası ile ilgili Yunanistan'dan sert cevap geldi. Yunan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, MHP için maskara ifadesini kullanınca MHP Sakarya İl Başkanı Ziya Akar'dan tepki gecikmedi.

Miçotakis'in o sözüne Ziya Akar'dan tokat gibi cevap!
11 Temmuz 2022 | 16:20
Son Güncelleme:

Medyabar.com'un haberine göre; Yıllardır çözülemeyen adalar sorunu nedeniyle Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginlik devam ediyor. İlişkilerin gerilmesinin beraberinde MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Ülkü Ocakları ziyareti sırasında kendisine hediye edilen tablo da Ankara-Atina arasında çekişmeye neden oldu.

Ülkü Ocakları tarafından Bahçeli'ye hediye edilen 'Denizlerdeki Misak-ı Millimiz' tablosuna tüm adaların eklenmesi Yunanistan'ı kızdırdı.

Girit dahil birçok ada Türkiye'nin görünüyor

Haritada, "Denizlerdeki Misak-ı Millimiz" ibaresi yer alırken, birçok Yunan adası ve Girit'in de Türkiye'ye ait olduğu görülüyor. Fotoğrafa Yunan kamuoyundan tepki gelirken ülkenin çok okunan gazetelerinden Kathimerini, Yunan yetkililerin de bu kareye tepki gösterdiğini yazdı.


"Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına karşı tutumunu netleştirmeli"


Tabloya Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis de tepki gösterdi. Devlet Bahçeli'ye yönelik üslupsuz ifadeler kullanan Miçotakis, "Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından yutulmuş. Aşırılıkçıların ateşli rüyası mı? Türkiye'nin resmi politikası mı? Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına karşı tutumunu netleştirmeli." açıklamasında bulundu.

AKAR, MASKARA SÖZÜNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ!


Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Devlet Bahçeli'ye hediye edilen tabloya sosyal medya hesabından tepki göstererek 'Maskara' ifadesini kullanması MHP Sakarya İl Başkanı Ziya Akar'ın tepkisini çekti. Akar, Yunan Başbakanına İngilizce yazdığı mesajda, ''

''Kuruluşundan bu yana her zaman başka bir devletin desteğine muhtaç olan ve bu destek sayesinde bağımsız bir devlet gibi davranmaya çalışan ama hiçbir zaman bağımsız olamayan Yunanistan başbakanı bunu mu söylüyor?

Tuhaflık dediğiniz şey jeopolitik dünyanın gerçeğidir. Bu gerçekle yüzleşmemek için ülkenizi Amerika Birleşik Devletleri'ne verdiniz. Büyük balık küçük balığı yiyecek ve dünyanın gerçekleriyle küçük bir yem gibi yüzleşeceksiniz.''