USD 32,38
EUR 35,03
ALTIN 2.326,89
BIST100 9.138
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MHP'den o festivale tepki!

Şehirdeki bilboardlarda yer alan ve Sakarya gündemine oturan Tesettür Giyim ve Alışveriş Festivali’ne bir tepki de Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

MHP'den o festivale tepki!
14 Ocak 2022 | 23:20
Son Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde şehirdeki bilboardlarda tanıtım afişleri asılarak duyurusu yapılan Tesettür Giyim ve Alışveriş Festivali Sakarya gündemine oturmuştu.

Haksız rekabete yol açtığı sebebiyle karşı çıkılan festivalin iptaline bir destek de MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar’dan geldi.

Konuyla alakalı açıklama yapan MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ‘’Esnaflarımızı olumsuz yönde etkileyeceği aşikar olan tesettür giyim ve alışveriş festivali isimli organizasyona verilen iznin iptali şehir esnafına verilen desteğin somut örneklerinden biri olacaktır. ‘’ ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, büyük tepki çeken festival hakkında şu açıklamalarda bulundu;

‘’ İnsanlığın en temel hakkı olan yaşam hakkını tehdit eden koronavirüs salgını, ortaya çıktığı günden bu yana geçirdiği süreçte etkisini azaltmış olsada sosyal ve ekonomik hayatımıza vermiş olduğu zararlar henüz tam anlamıyla telafi edilebilmiş değildir.

Sosyal hayatımızın salgın öncesindeki haline gelebilmesi adına bilim insanlarının yapmış olduğu çalışmalar sonuç vermiş, özellikle geliştirilen aşılar ve aşılanma mücadelesi sayesinde salgının öldürücü etkisi kırılmış, aynı nispette sosyalleşme imkanımız da artmıştır.

Bu olumlu gelişme paralel bir şekilde ekonomik hayatımızın da normale dönmesi adına Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gerekli tedbirler alınmış ve hayata geçirilmiş olup alınan kararlar esnaflarımız ve iş dünyası tarafından olumlu karşılanmıştır.

Alınan bu tedbirlerin etkinliğinin artması ve özellikle esnaflarımızın yaşadığımız zor süreçten en az zararla çıkmaları idarecilerimizin söz konusu tedbirlerin amacına uygun hareket etmesiyle mümkün hale gelecektir.

Şehrimizde faaliyet gösteren esnaflarımız ile haksız rekabet oluşturacak ve ticaretlerini sekteye uğratacak girişimlerden kaçınmak, onlara ve şehir hayatına olumlu katkı sağlayacak hizmetlerden olacaktır.

Son günlerde şehrimizde düzenleneceği ilan edilen ve giyim sektöründeki esnaflarımızı olumsuz yönde etkileyeceği aşikar olan tesettür giyim ve alışveriş festivali isimli organizasyona verilen iznin iptali şehir esnafına verilen desteğin somut örneklerinden biri olacaktır.

Bu bağlamda esnaflarımızın ve sektör temsilcilerinin haklı talepleri nazara alınarak onlara verilen desteğin bir kez daha gösterileceğini ve yetkili makamların da gerekli hassasiyeti göstereceğini temenni ediyorum. ‘’