USD 32,44
EUR 34,74
ALTIN 2.438,67
BIST100 9.916
İHBAR hattı 0552 642 79 79

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır''
29 Haziran 2021 | 10:40
Son Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Türkiye'de toplam üniversitelerin kontenjan sayısı 1 milyonu aşmaktadır. Pek çok üniversitenin kontenjanı dolmamaktadır.

Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır.

Üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z Kuşağı'ndan bahsediyor, sınav kuyusundan gençliğin nasıl çıkacağını kimse konuşmuyor.

Buna karşın MHP dert etmiş, sınav maratonunda eriyip gitmelerine gönlü razı gelmemiştir.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Gençlerimizin hassasiyetleriyle oynayan siyasetçileri gördükçe kahroluyoruz. Sınavdan bir gün önce maksatlı bir haber servis edilmişti. Niyeti kötü bazı gazeteler ve sosyal medya hesapları bu yalanı körüklediler. Doğruluğunu-yanlışlığını analiz etmeden devreye giren CHP Genel Başkanı Twitter mesajıyla gençlerimizi galeyana getirmek için meydana çıktı. Kılıçdaroğlu kendisini rezil etti. Yalan makinesi tekledi, su kaynattı.

Türkiye ile Katar arasında askeri alanda eğitim, teknik ve bilimsel işbirliği anlaşmaları 27 Mayıs tarihinde imzalanmıştı. Doha'da imzalanan Türkiye ile Katar arasında askeri sağlık alanında eğitim ve işbirliği protokolü askeri personelin Türkiye'de eğitim alması kararlaştırılmıştır. Katarlı gençlerin sınavsız tıp okumaları gerçek dışıydı. Bunu haber yapan haber siteleri özür dilemiştir ama Kılıçdaroğlu'ndan hala özür gelmemiştir. Derhal özür dilemek mecburiyetindedir.


'Bahçeli'yi çok zaman muhatap alayı doğru bulmam diyor. Senin muhataplarını biliyorum, sana acıyorum. İşin doğrusu bunu hak ettiğimi düşünmüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu vazgeç bu dilden. Bize diyor ki, 'Süleyman Şah Türbesi'nin kaçırılmasını alkışladın.' Neler neler söylediğimi sen bilsen ne yazar, bilmesen ne yazar. Kılıçdaroğlu'na açık bir teklif sunuyorum; kendisini kim zincire vurmuşsa korkmasın bize itiraf etsin, telgraf çeksin, ulak göndersin. İmdat diyorsa elinden tutalım yeter ki girdaptan çıkabilsin. Borcu varsa ödeyelim, fidye istiyorlarsa ödeyelim. Yazık oluyor kendisine. Göz göre göre kürek mahkumuna dönüyor. Boş boş konuşmaktan vazgeç, bize derdini söyle ki şifa olalım.

Milis işbirlikçiler sizin olsun, Yusuflar bizimdir, şehitler bizimdir, gaziler bizimdir.

TERÖRİSTE TERÖRİST DİYEMEYENLER BEDDUA İLE ANILACAK

Misket bombasını bacaklarının arasına sıkıştırıp, silah arkadaşlarını fedakarca arkalayan, ayağının altında infilak ettiren topuk koparan mayına meydan okuyan bu kahramanımız Uzm. Çvş. Yusuf Yayla'dır ve onun tertemiz alnından öpmek manevi borcumuzdur. Bu kahramanlık abidesi diyor ki; "Allah'a şükür beterin beteri vardır, ben bununla kurtuldum.Devlete sadece bacağımız değil. Kolumuz, bedenimiz, canımız feda olsun." Milis işbirlikçiler sizin olsun, Yusuflar bizimdir, şehitler bizimdir, gaziler bizimdir

PKK'NIN SONU GELİYOR

Terör örgütü PKK sıkışmıştır, hainlerin sonu geliyor. Yedi düvel karşımızda hizalansa da terör musibetinin üstesinden gelecektir.

AB İLE İLİŞKİLER KİLİTLENMİŞTİR

Üçer aylık periyotlarla gerçekleşen Avrupa liderler zirvesi Brüksel'de yapılmıştır. Türkiye yine ihmal edilmiştir. Beklentileri karşılamaktan uzaktır. AB'nin hala kendi sahasında top çevirmesi akıl tutulmasıdır. Türkiye'nin tam üyelik hedefine hiçbir atıf yoktur. AB'nin ülkemizin Doğu Akdeniz'de yaptırımların hayata geçirileceği tehdittir. Anlaşılan AB ile ilişkiler düğümlenmiştir.

DEVLETTEN HABERSİZ ŞAHISLAR DEVLETE BAŞ OLAMAZ

Devletin hükmünü takmayan, Kanal İstanbul'un parasını ödemem diyen, devlet yönetiminden bihaber olan bir şahıstan devlete baş olamaz.