USD 32,48
EUR 34,95
ALTIN 2.440,10
BIST100 9.717
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Mezarlıkta kuran tilaveti ve dua programı gerçekleştirildi

Ferizli’de, Ramazan ve Kurban bayramlarının vazgeçilmezi olan arefe günü etkinliği Ferizli Belediyesi ve Ferizli İlçe Müftülüğü organizasyonu ile Ferizli Merkez Mezarlığında gerçekleştirildi.

Mezarlıkta kuran tilaveti ve dua programı gerçekleştirildi
12 Mayıs 2021 | 15:00
Son Güncelleme:

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen geleneksel arefe günü programı 12 Mayıs Çarşamba saat 11.30’da gerçekleştirildi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlama nedeniyle bu yıl Kuran tilaveti ve toplu dua programı canlı yayın üzerinden gerçekleştirildi. Her yıl vatandaşların yoğun katılım sağladığı, ancak bu yıl kısıtlama nedeniyle kabir ziyaretlerini gerçekleştiremeyen vatandaşlar programı evlerinde belediye ve müftülük sosyal medya hesaplarından takip etti.

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, bayramlarda birlik ve beraberliğin ilk adresi olan geleneksel arefe günü programını pandemi kısıtlaması nedeniyle canlı yayın üzerinden hemşehrileriyle buluşturduklarını ifade ederek, tüm hemşehrilerinin bayramını tebrik etti.

İsrail’in Kudüs’e yaptığı saldırıyı şiddetle kınayan Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu; “Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir” dedi. Başkan Gündoğdu, “İlk kıblemiz, yeryüzünde Kâbe’den sonra inşa edilen İkinci mabed ve Müslümanlar için yeryüzündeki üçüncü mescidimiz, efendimiz (sav) miraca yükseldiği miraç mucizesinin gerçekleştiği kutsalımız MescidiAksa’da insanlık dışı saldırılarıyla Gazze’de masum çocukların canına kıyarak kutsal tanımayarak alçak yüzünü bir kez daha tüm dünyaya gösteren işgalci katil İsraili şiddetle kınıyor, lanetliyoruz!” ifadelerini kullanarak işgalci İsrail’e tepki gösterdi.

Canlı yayını takip eden vatandaşlar, Toplu Kuran-ı Kerim ve Dua programından çok memnun olduklarını belirterek etkinliği canlı yayınlayan belediye, müftülük ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.