USD 32,22
EUR 35,01
ALTIN 2.511,21
BIST100 10.740
İHBAR hattı 0552 642 79 79

Meteorolojiden uyarı! Hafta sonu plan yapanlar dikkat

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre; hafta sonu ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Yayınlanan son raporda; 30 il için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Aralarında Sakarya'nın da olduğu illere sel, su baskını, yıldırım uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden uyarı! Hafta sonu plan yapanlar dikkat
03 Haziran 2023 | 11:20
Son Güncelleme:

Yayınlanan son raporda; 30 il için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Yağışın kuvvetli olduğu bölgelerde ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Son hava durumu tahmin raporuna göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya hariç Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ülkenin batı ve orta kesimindeki 30 şehrimize sarı kodlu uyarı geldi, gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtildi.

Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Sarı alarm verilen iller:
Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Uşak, Yalova, Zonguldak

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması beklenmektedir.